Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Delikli Kurabiye

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı35 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 4
recipe image Delikli Kurabiye

Malzemeler

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı erimiş Sana (75 gr)
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilla
  • 3,5 veya 4 su bardağı un (ilk önce 3,5 su bardağını ilave edin. Hamur ele yapışıyorsa kalan ½ su bardağı unu hamura ilave edin.)
  • Sıvı yağ
  • Pudra şekeri
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Derin bir kabın içine yumurtaları, şekeri, sütü ve eritip soğuttuğunuz Sana yağını ekleyip kaşıkla karıştırın.
  2. Daha sonra karışıma 3,5 su bardağı unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyip yoğurun.
  3. Hamuru unlanmış tezgâha alıp, merdaneyle açın (1 parmak kalınlığında).
  4. Çay bardağı ile hamuru kesip, sonra ufak bir kapak ile ortalarını çıkarın.
  5. Yayvan bir tavada sıvı yağı kızdırıp, hamurları kızartın. Kızaran hamurların fazla yağının süzmek için kağıt havlu yaydığınız tabağa alın.
  6. Üzerine bir süzgeç yardımıyla ile pudra şekeri serpin.