Sebzeli Çarşaf Böreği
İlham veren Sana kadınlarından ilham veren tarifler: Sebzeli Çarşaf Böreği
Hazırlık zamanı20 dk
6

Malzemeler
- 1 paket Sana Klasik
- 5,5 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için
- 3 dilim bal kabağı, rendelenmiş
- 1 dal pırasa
- 1 orta boy soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Üzeri için
- Susam
- Çörek otu
Talimatlar
İç Harcı için
- Pırasanın beyaz kısımları ve soğanı incecik doğrayın. Tuzla hafifçe ovup suyunu sıkın
- Bal kabağını rendeleyip pırasaya ilave edin.
- Baharatlarını ve lor peynirini ekleyip iyice karıştırın.
Hamuru için
- 1 paket Sana Klasik’i sos kabında eritip ılınmaya bırakın.
- Geniş bir yoğurma kabına unu alın, ortasını açın, tuz ve suyu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın.
- Hamur toparlanmaya başlayınca un serptiğiniz tezgah üzerine alın ve 10-15 dakika kadar pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
- Hamuru 6 eşit bezeye ayırıp yuvarlayın.
- Un serpilmiş tepsiye alın ve üzerini örtüp 15 dakika dinlendirin.
- Her bir bezeyi unlanmış zeminde, merdane yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde açın.
- Sana Klasik ile yağlanan tepsiye yerleştirin.
- Üzerine bolca eritilmiş Sana Klasik sürerek yağlayın.
- Diğer bezelere de aynı işlemi yapın ve üzerlerini örtüp en az 1 saat dinlendirin.
Birleştirme için
- Temiz bir masa örtüsünü veya benzer bir kumaşı masaya serin. Üzerine ilk açıp yağladığınız hamuru alın ve kenarlarından çekerek açmaya başlayın.
- Hamuru kenarlarından çekerken havalandırıp kumaşa yapıştırarak, olabildiğince ince açın.
- Bir kenarını hafifçe içe katlayın, kalın kalan kenarları koparıp çıkarın.
- Hamurun kenarına hazırladığınız iç harçtan yayın. Bir miktar da hamurun tamamına serpiştirin.
- Bir kenardan hamuru tutup içe doğru katlayın ve örtüyü yavaşça yukarı kaldırarak kolayca rulo olarak sarın.
- Rulo hamuru iki elle tutarak yavaşça sallayın, eşit kalınlıkta olmasını sağlayın.
- Sana Klasik ile yağladığınız yuvarlak bir fırın tepsisinin tam ortasına koyup kendi etrafında döndürün.
- Diğer hamurları da aynı şekilde açıp tepsideki hamurun etrafına dolayarak tepsinin tamamını doldurun.
- Böreğin üzerine kalan Sana Klasik’i sürün ve susam ile çörek otu serpin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
