use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Sebzeli Çarşaf Böreği

İlham veren Sana kadınlarından ilham veren tarifler: Sebzeli Çarşaf Böreği
  • 1 saat 20 dk
  • Hazırlık zamanı20 dk
  • 6
recipe image Sebzeli Çarşaf Böreği

Malzemeler

  • 1 paket Sana Klasik
  • 5,5 su bardağı un
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için
  • 3 dilim bal kabağı, rendelenmiş
  • 1 dal pırasa
  • 1 orta boy soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Üzeri için
  • Susam
  • Çörek otu

      Talimatlar

      İç Harcı için
      1. Pırasanın beyaz kısımları ve soğanı incecik doğrayın. Tuzla hafifçe ovup suyunu sıkın
      2. Bal kabağını rendeleyip pırasaya ilave edin.
      3. Baharatlarını ve lor peynirini ekleyip iyice karıştırın.
      Hamuru için
      1. 1 paket Sana Klasik’i sos kabında eritip ılınmaya bırakın.
      2. Geniş bir yoğurma kabına unu alın, ortasını açın, tuz ve suyu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın.
      3. Hamur toparlanmaya başlayınca un serptiğiniz tezgah üzerine alın ve 10-15 dakika kadar pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
      4. Hamuru 6 eşit bezeye ayırıp yuvarlayın.
      5. Un serpilmiş tepsiye alın ve üzerini örtüp 15 dakika dinlendirin.
      6. Her bir bezeyi unlanmış zeminde, merdane yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde açın.
      7. Sana Klasik ile yağlanan tepsiye yerleştirin.
      8. Üzerine bolca eritilmiş Sana Klasik sürerek yağlayın.
      9. Diğer bezelere de aynı işlemi yapın ve üzerlerini örtüp en az 1 saat dinlendirin.
      Birleştirme için
      1. Temiz bir masa örtüsünü veya benzer bir kumaşı masaya serin. Üzerine ilk açıp yağladığınız hamuru alın ve kenarlarından çekerek açmaya başlayın.
      2. Hamuru kenarlarından çekerken havalandırıp kumaşa yapıştırarak, olabildiğince ince açın.
      3. Bir kenarını hafifçe içe katlayın, kalın kalan kenarları koparıp çıkarın.
      4. Hamurun kenarına hazırladığınız iç harçtan yayın. Bir miktar da hamurun tamamına serpiştirin.
      5. Bir kenardan hamuru tutup içe doğru katlayın ve örtüyü yavaşça yukarı kaldırarak kolayca rulo olarak sarın.
      6. Rulo hamuru iki elle tutarak yavaşça sallayın, eşit kalınlıkta olmasını sağlayın.
      7. Sana Klasik ile yağladığınız yuvarlak bir fırın tepsisinin tam ortasına koyup kendi etrafında döndürün.
      8. Diğer hamurları da aynı şekilde açıp tepsideki hamurun etrafına dolayarak tepsinin tamamını doldurun.
      9. Böreğin üzerine kalan Sana Klasik’i sürün ve susam ile çörek otu serpin.
      10. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin.