use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Peynir Pastası (San Sebastian)

  • 1 saat 5 dk
  • Hazırlık zamanı40 dk
  • 8
recipe image Peynir Pastası (San Sebastian)

Malzemeler

  • 6 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı -250 gr toz şeker
  • 4 çorba kaşığı- 60 gr un
  • 400 gr krema
  • 800 gr Beyaz krem peynir
  • 100 gr eritilmiş SANA Hamurişi

      Talimatlar

      1. Krem peyniri ve şekeri orta hızlı bir mikserde çırpın.
      2. Şeker eridikten sonra, mikser hala çalışırken teker teker yumurtaları ekleyin ve çırpmaya devam edin.
      3. Fırını 200 C dereceye ayarlayın.
      4. Yumurtaları eklendikten sonra, yine mikser çalışıyorken kremayı ve SANA Hamurişi’ni ilave edin. İçine arzuya göre limon kabuğu veya vanilya da ekleyebilirsiniz.
      5. Mikser çalışıyorken karışıma elekten geçirdiğiniz unu ekleyin, böylece topaklanmayı engelleyebilirsiniz.
      6. Kelepçeli pasta kalıbına yağlı kağıdı ıslatıp silkeleyerek yerleştirin. Bu işlem de hem kağıdın yerleşmesini kolaylaştırır, hem de harcı biraz nemlendirerek daha iyi kabarmasını sağlar.
      7. Kalıba döktüğünüz karışımı, 200 C derece fırında 20-25 dakika pişirin. Üzeri kızardıktan sonra fırından alın. Biraz oda sıcaklığında bekletin, ardından buzdolabına 5 saat dinlenmeye bırakın.
      8. Pişen pastanın hala biraz akışkan olması normaldir. İdeal kıvamını buzdolabında beklerken alır.
      9. En iyi kıvamı buzdolabında 1 gece dinlendirerek elde edebilirsiniz.
      10. Üzerini arzu ettiğiniz şekilde süsleyerek servis edin.