Peynir Pastası (San Sebastian)
1 saat 5 dk
Hazırlık zamanı40 dk
8

Malzemeler
-
6 adet yumurta
-
1,5 su bardağı -250 gr toz şeker
-
4 çorba kaşığı- 60 gr un
-
400 gr krema
-
800 gr Beyaz krem peynir
-
100 gr eritilmiş SANA Hamurişi
Talimatlar
-
Krem peyniri ve şekeri orta hızlı bir mikserde çırpın.
-
Şeker eridikten sonra, mikser hala çalışırken teker teker yumurtaları ekleyin ve çırpmaya devam edin.
-
Fırını 200 C dereceye ayarlayın.
-
Yumurtaları eklendikten sonra, yine mikser çalışıyorken kremayı ve SANA Hamurişi’ni ilave edin. İçine arzuya göre limon kabuğu veya vanilya da ekleyebilirsiniz.
-
Mikser çalışıyorken karışıma elekten geçirdiğiniz unu ekleyin, böylece topaklanmayı engelleyebilirsiniz.
-
Kelepçeli pasta kalıbına yağlı kağıdı ıslatıp silkeleyerek yerleştirin. Bu işlem de hem kağıdın yerleşmesini kolaylaştırır, hem de harcı biraz nemlendirerek daha iyi kabarmasını sağlar.
-
Kalıba döktüğünüz karışımı, 200 C derece fırında 20-25 dakika pişirin. Üzeri kızardıktan sonra fırından alın. Biraz oda sıcaklığında bekletin, ardından buzdolabına 5 saat dinlenmeye bırakın.
-
Pişen pastanın hala biraz akışkan olması normaldir. İdeal kıvamını buzdolabında beklerken alır.
-
En iyi kıvamı buzdolabında 1 gece dinlendirerek elde edebilirsiniz.
-
Üzerini arzu ettiğiniz şekilde süsleyerek servis edin.