Peynir Pastası ( San Sebastian)
- 1 saat 5 dk
Hazırlık zamanı40 dk
PorsiyonKaç kişilik 8

Malzemeler
- 6 adet yumurta
- 1,5 su bardağı -250 gr toz şeker
- 4 çorba kaşığı- 60 gr un
- 400 gr krema
- 800 gr Beyaz krem peynir
- 100 gr eritilmiş SANA Hamurişi
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Talimatlar
- Krem peyniri ve şekeri orta hızlı bir mikserde çırpın.
- Şeker eridikten sonra, mikser hala çalışırken teker teker yumurtaları ekleyin ve çırpmaya devam edin.
- Fırını 200 C dereceye ayarlayın.
- Yumurtaları eklendikten sonra, yine mikser çalışıyorken kremayı ve SANA Hamurişi’ni ilave edin. İçine arzuya göre limon kabuğu veya vanilya da ekleyebilirsiniz.
- Mikser çalışıyorken karışıma elekten geçirdiğiniz unu ekleyin, böylece topaklanmayı engelleyebilirsiniz.
- Kelepçeli pasta kalıbına yağlı kağıdı ıslatıp silkeleyerek yerleştirin. Bu işlem de hem kağıdın yerleşmesini kolaylaştırır, hem de harcı biraz nemlendirerek daha iyi kabarmasını sağlar.
- Kalıba döktüğünüz karışımı, 200 C derece fırında 20-25 dakika pişirin. Üzeri kızardıktan sonra fırından alın. Biraz oda sıcaklığında bekletin, ardından buzdolabına 5 saat dinlenmeye bırakın.
- Pişen pastanın hala biraz akışkan olması normaldir. İdeal kıvamını buzdolabında beklerken alır.
- En iyi kıvamı buzdolabında 1 gece dinlendirerek elde edebilirsiniz.
- Üzerini arzu ettiğiniz şekilde süsleyerek servis edin.