use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Gaziantep Alinazik Kebabı

  • 35 dk
  • Hazırlık zamanı10 dk
  • 6
recipe image Gaziantep Alinazik Kebabı

Malzemeler

  • 5 adet patlıcan
  • 500 gram yağsız kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 500 gram yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 200 gram Sana Klasik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • ½ bağ maydanoz

      Talimatlar

      1. Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun. Daha sonra ince doğrayarak bir kaba alın.
      2. Bir tencerede Sana Klasik’i eritin ve doğradığınız soğanları ekleyin. Soğanlar renk alana kadar kavurun.
      3. Kavrulmuş soğanlara kıymayı ekleyin ve kıyma suyunu çekene kadar kavurun. Ardından tuz, karabiber, kırmızı toz biber, sarımsak, domates salçası, biber salçası ve doğranmış maydanozu ekleyerek karıştırın.
      4. Ayıklanan patlıcanları yoğurtla karıştırarak püre haline getirin. Biraz tuz ekleyebilirsiniz.
      5. Servis tabağının altına yoğurtlu patlıcan püresini yayın. Üzerine hazırladığınız kıymalı sosu dökün.
      6. Afiyet olsun!