Gaziantep Alinazik Kebabı
35 dk
Hazırlık zamanı10 dk
6
Malzemeler
-
5 adet patlıcan
-
500 gram yağsız kıyma
-
1 adet soğan
-
1 yemek kaşığı domates salçası
-
1 yemek kaşığı biber salçası
-
500 gram yoğurt
-
2 diş sarımsak
-
200 gram Sana Klasik
-
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
-
1 çay kaşığı karabiber
-
Tuz
-
½ bağ maydanoz
Talimatlar
-
Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun. Daha sonra ince doğrayarak bir kaba alın.
-
Bir tencerede Sana Klasik’i eritin ve doğradığınız soğanları ekleyin. Soğanlar renk alana kadar kavurun.
-
Kavrulmuş soğanlara kıymayı ekleyin ve kıyma suyunu çekene kadar kavurun. Ardından tuz, karabiber, kırmızı toz biber, sarımsak, domates salçası, biber salçası ve doğranmış maydanozu ekleyerek karıştırın.
-
Ayıklanan patlıcanları yoğurtla karıştırarak püre haline getirin. Biraz tuz ekleyebilirsiniz.
-
Servis tabağının altına yoğurtlu patlıcan püresini yayın. Üzerine hazırladığınız kıymalı sosu dökün.
-
Afiyet olsun!