Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Cevizli ve Nar Ekşili Tava Lahmacun

  • Pişirme süresi35 dk
  • Hazırlık zamanı40 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 8
recipe image Cevizli ve Nar Ekşili Tava Lahmacun

Malzemeler

  • 350 gr yeşil mercimek
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • ½ çay kaşığı toz zerdeçal
  • 1 yemek kaşığı mavi haşhaş
  • 1 tatlı kaşığı toz kakule
  • 1 yemek kaşığı Sana Hamurişi
  • 2 yemek kaşığı kuru üzüm veya kuru yaban mersini
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 6 adet yufka
  • 120 gr eritilmiş Sana Hamurişi
  • 80 gr sıvı yağ
  • 6 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • Yumurta sarısı
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Kuru soğanı,küp küp doğrayın. Sarımsağı ince ince kıyın.
  2. Bir tavada 1 kaşık Sana Hamurişi ile soğan ve sarımsağı kavurun.
  3. Bir tencere içinde ayıklanmış, yıkanmış ve süzülmüş yeşil mercimeği, bol tuzlu suda haşlayın. Bir taşım kaynadıktan sonra altını kapatın, mercimeği haşlama suyunda soğumaya bırakmak, mercimeğin diri kalması açısından önemlidir.
  4. Soğan karamelize olduktan sonra, mercimek, kakule, üzüm, zerdeçal, mavi haşhaş, tuz ve karabiber ile harmanlayın. Bu noktada arzu ederseniz içine biraz nar ekşisi ekleyebilirsiniz. İç harıcmız artık hazır.
  5. Yufkayı ıslatmak için eritilmiş SANA Hamurişi, sıvı yağ, un, sirke ve kabartma tozunu bir çırpıcı yardımı ile çırpın.
  6. Yufkayı tezgah üzerine açarak, hazırladığınız börek sosunu tüm yufkaya bir fırça yardımı ile sürün ve yufkayı ikiye katlayın.
  7. İç malzemeyi yufkanın üst kısmına koyun ve rulo yapın. Yufka harcından yine fırça ile rulonun üst bölümüne sürün ve bir kez daha katlayın.
  8. Katlanan her ruloya börek sosunu yedirin ve rulo tamamen kapandığında bir bıçak yardımı ile ufak dilimler kesin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  9. Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürerek, 185 derece sıcaklıktaki fırında yaklaşık 35 dakika, veya üzeri renk alana kadar pişirin.