Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Tuzlu Pasta

  • Pişirme süresi30 dk
  • Hazırlık zamanı1 saat 0 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 8
recipe image Tuzlu Pasta

Malzemeler

  • 22 cm çapında 3 adet pandispanya için
  • 8 adet yumurta sarısı
  • 30 gr şeker
  • ½ yemek kaşığı / 8 gr tuz
  • 190 gr elenmiş un
  • 75 gr SANA Hamurişi
  • 2 paket kabartma tozu
  • birer adet patlıcan, kabak ve kapya biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı SANA Hamurişi
  • Frenk soğanı
  • Sarı ve kırmızı bebek domates
  • Frenk üzümü
  • fındık turp
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Fırını 180 C dereceye ayarlayın. 22 cm lik kelepçeli kek kalıbını SANA Hamurişi ile yağlayın ve biraz un serpin.
  2. 8 adet yumurta sarısını tuz ve şeker ile mikserde 10 dakika çırpın. Eritilmiş SANA Hamurişini ilave edin. Un, ve kabartma tozunu ekleyerek homojen bir kıvama gelene kadar karıştırın.
  3. Önceden ısıtılmış fırında 20- 30 dakika kadar pişirin. Kekiniz 2 kat şiştiğinde fırını kapatabilirsiniz.
  4. Pandispanyayı fırından çıkartın ve soğumaya bırakın.
  5. Soğuyan pandispanyayı tırtıklı bir bıçak yardımı ile enlemesine üçe bölün.
  6. Kreması için tüm malzemeyi bir kaseye alarak çırpın ve bir sıkma torbasına alarak buzdolabında soğumaya bırakın. Patlıcan, kabak ve biberi verevlemesine dilimleyin. Bir tavaya SANA Hamurişi ekleyerek yağı kızdırın. Sarımsakları ve sebzeleri ilave ederek soteleyin. Tuz, arabiber ve bir yemek kaşığı kadar un ilave ederek sebzeler yumuşayana dek pişirin.
  7. Kremanızı pandispanyanızın ilk katına ortadan başlayarak dairesel şekilde sıkın. Kremanın üzerini sotelenmiş sebzeler ile süsleyin. İkinci pandispanya için de aynı işlemi tekrarlayın. Üçüncü katpandispanyayı ilave ettikten sonra pastanızın üzerini ve etrafını krema ile kaplayın. Bu işlem için bir spatula kullanın.
  8. Pastanın yan kısımlarını frenk soğanı ile, üzerini ise bebek domates, frenk üzümü ve ince kıyılmış fındık turpu ile süsleyin.