use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Tuzlu Pasta

  • 1 saat 30 dk
  • Hazırlık zamanı1 saat
  • 8
recipe image Tuzlu Pasta

Malzemeler

TUZLU PANDİSPANYA İÇİN
  • 22 cm çapında 3 adet pandispanya için
  • 8 adet yumurta sarısı
  • 30 gr şeker
  • ½ yemek kaşığı / 8 gr tuz
  • 190 gr elenmiş un
  • 75 gr SANA Hamurişi
  • 2 paket kabartma tozu
ARALARA KOYMAK İÇİN
  • birer adet patlıcan, kabak ve kapya biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı SANA Hamurişi
ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN
  • Frenk soğanı
  • Sarı ve kırmızı bebek domates
  • Frenk üzümü
  • fındık turp

      Talimatlar

      1. Fırını 180 C dereceye ayarlayın. 22 cm lik kelepçeli kek kalıbını SANA Hamurişi ile yağlayın ve biraz un serpin.
      2. 8 adet yumurta sarısını tuz ve şeker ile mikserde 10 dakika çırpın. Eritilmiş SANA Hamurişini ilave edin. Un, ve kabartma tozunu ekleyerek homojen bir kıvama gelene kadar karıştırın.
      3. Önceden ısıtılmış fırında 20- 30 dakika kadar pişirin. Kekiniz 2 kat şiştiğinde fırını kapatabilirsiniz.
      4. Pandispanyayı fırından çıkartın ve soğumaya bırakın.
      5. Soğuyan pandispanyayı tırtıklı bir bıçak yardımı ile enlemesine üçe bölün.
      6. Kreması için tüm malzemeyi bir kaseye alarak çırpın ve bir sıkma torbasına alarak buzdolabında soğumaya bırakın. Patlıcan, kabak ve biberi verevlemesine dilimleyin. Bir tavaya SANA Hamurişi ekleyerek yağı kızdırın. Sarımsakları ve sebzeleri ilave ederek soteleyin. Tuz, arabiber ve bir yemek kaşığı kadar un ilave ederek sebzeler yumuşayana dek pişirin.
      7. Kremanızı pandispanyanızın ilk katına ortadan başlayarak dairesel şekilde sıkın. Kremanın üzerini sotelenmiş sebzeler ile süsleyin. İkinci pandispanya için de aynı işlemi tekrarlayın. Üçüncü katpandispanyayı ilave ettikten sonra pastanızın üzerini ve etrafını krema ile kaplayın. Bu işlem için bir spatula kullanın.
      8. Pastanın yan kısımlarını frenk soğanı ile, üzerini ise bebek domates, frenk üzümü ve ince kıyılmış fındık turpu ile süsleyin.