İnegöl Köfte ve Fesleğenli Patates Püresi
1 saat
Hazırlık zamanı30 dk
4

Malzemeler
İNEGÖL KÖFTE İÇİN
-
750 gr orta yağlı, tek çekim dana kıyma
-
1 dolu çay kaşığı karbonat
-
1 dolu çay kaşığı kimyon
-
2 damla limon suyu
-
1 çay bardağı soğuk su
-
1 çay kaşığı kuru nane
-
tuz
-
karabiber
-
2 yemek kaşığı eritilmiş SANA Klasik
PATATES PÜRESİ İÇİN
-
4 adet patates
-
2 diş sarımsak
-
2 su bardağı süt
-
100 gr SANA Klasik
-
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
-
tuz
-
karabiber
Talimatlar
-
½ çay bardağı su, karbonat ve limon suyunu karıştırın ve karbonatın köpürerek suda erimesini sağlayın.
-
Kıymayı bir yoğurma kabına alın, eritilmiş SANA Klasik, baharatlar ve karbonatlı su ile karıştırarak macun kıvamına gelene kadar yoğurun. Köfte harcını streç filme sararak buzdolabında dinlenmeye bırakın.
-
Harcı yaklaşık 3 saat kadar dinlendirin, bu sayede köfte suyu çekecek ve şişmeye başlayacaktır.
-
Sonra kalan suyu ekleyerek 15 dakika kadar yoğurun.
-
1 gece buzdolabında dinlenmeye bırakın, ertesi gün tekrar yoğurun. İnegöl köftelerimiz pişmeye hazır.
-
Patatesleri soyun, iri küpler halinde doğrayın ve soğuk su dolu bir tencereye alarak, içine tuz ilave edin ve yumuşayana kadar haşlayın.
-
Haşlanmış patatesleri süzün. Bir blender içine patatesi, sütü, SANA Klasik’i, fesleğeni, sarımsağı ve karabiberi ilave edin, pürüzsüz bir kıvam alana kadar robottan geçirin. Tuzunu kontrol ederek, gerekirse tuz ilavesi yapın.
-
Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elle şekil verin.
-
Bir tavaya 2 yemek kaşığı SANA Klasik ilave edin ve yağı eritin. Köfteleri tavada kızartın.
-
Patates püresini bir sıkma torbasına alarak servis tabaklarına dilediğiniz şekilde sıkın, pişen köfteleri pürenin üzerine dizin, arzuya göre közlenmiş biber, közlenmiş bebek domates veya közlenmiş sarımsak ile servis edin.
-
Üzerini süslemek için közlenmiş yeşil biber taze feseleğen yaprağı, bebek domates ve domates dilimleri kullanabilirsiniz.