Kayseri Yağlaması
Hazırlık zamanı30 dk
PorsiyonKaç kişilik 4

Malzemeler
BAZLAMA HAMURU HARCI
- 500 gr un
- 150 ml ılık su
- 50 ml süt
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 50 gr eritilmiş SANA Klasik
- 12 gr yaş maya
- 10 gr tuz
KIYMALI HARCI İÇİN
- 30 gr Sana Klasik
- 350 gr orta yağlı dana kıyma
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 2 adet küp küp doğranmış domates
- 2 adet sivri biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı ılık su
- Tuz ve karabiber
YOĞURT SOSU İÇİN
- 500 gr çırpılmış yoğurt
- 4 diş sarımsak püresi
- 60 gr Sana Klasik
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Talimatlar
- Pişirdiğiniz bazlamaların bir yüzeyini tavada hazırladığınız iç harca batırın, böylelikle bazlamanızın bir yüzeyini yağlamış olacaksınız.
- Servis tabağına aldığınız yağlı bazlamanızı bir tabağa tek tek yerleştirip, her bir kata kıymalı harçtan sürerek toplamda 4 kat hazırlayın.
- 4 katlı yağlamaları 4 eşit parçaya dilimleyerek servise hazırlayın.
- Ortasına yoğurt sosunu ekleyip servis edin.
- Arzuya göre ince kıyılmış maydanoz ile süsleyebilirsiniz.
BAZLAMA YAPIMI
- 150 ml ılık su ve şeker ile yaş mayayı karıştırın.
- Derin bir kap içerisinde un ve tuzu karıştırın.
- Süt, eritilmiş SANA Klasik ve mayalı suyu da kaba ekleyip orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Yoğurulan hamurun üstünü nemli bir bezle örtün 60 dakika kadar mayalandırın.
- Mayalanan hamuru tekrar yoğurup havasını çıkardıktan sonra hamuru 12 adet bezeye ayırın ve top gibi yuvarlayın.
- Her bir hamur bezesini 23 cm çapına gelene kadar merdane yardımıyla açın.
- Yağ koymadan ısıttığınız teflon tavada her iki yüzeyi de kahverengileşene kadar pişirin.
KIYMALI HARÇ YAPIMI
- Tencerede küp küp doğradığınız soğanı yumuşayana kadar Sana Klasik'le kavurun
- İnce ince doğradığınız sivri biberleri de ekleyip kavurmaya devam edin.
- İyice yumuşayan soğan ve bibere, kıymayı ekleyip 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin.
- Doğranmış domatesi ve salçaları da ilave ederek suyunu çekmesini sağlayın.
- Son olarak ılık su, tuz ve karabiberi ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 30 dakika kadar demlenmesi için pişirin.
YOĞURT SOSU YAPIMI
- Yoğurt, sarımsak ve eritilmiş SANA Klasik’i bir kasede çırpın. Buzdolabında soğumaya bırakın. Arzu ederseniz içine nane ve pul biber ilavesi yapın.