Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kayseri Yağlaması

  • 1 saat
  • Hazırlık zamanı30 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 4
recipe image Kayseri Yağlaması

Malzemeler

BAZLAMA HAMURU HARCI

  • 500 gr un
  • 150 ml ılık su
  • 50 ml süt
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 50 gr eritilmiş SANA Klasik
  • 12 gr yaş maya
  • 10 gr tuz

KIYMALI HARCI İÇİN

  • 30 gr Sana Klasik
  • 350 gr orta yağlı dana kıyma
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet küp küp doğranmış domates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı ılık su
  • Tuz ve karabiber

YOĞURT SOSU İÇİN

  • 500 gr çırpılmış yoğurt
  • 4 diş sarımsak püresi
  • 60 gr Sana Klasik

Beslenme gerçekleri

Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Pişirdiğiniz bazlamaların bir yüzeyini tavada hazırladığınız iç harca batırın, böylelikle bazlamanızın bir yüzeyini yağlamış olacaksınız.
  2. Servis tabağına aldığınız yağlı bazlamanızı bir tabağa tek tek yerleştirip, her bir kata kıymalı harçtan sürerek toplamda 4 kat hazırlayın.
  3. 4 katlı yağlamaları 4 eşit parçaya dilimleyerek servise hazırlayın.
  4. Ortasına yoğurt sosunu ekleyip servis edin.
  5. Arzuya göre ince kıyılmış maydanoz ile süsleyebilirsiniz.

BAZLAMA YAPIMI

  1. 150 ml ılık su ve şeker ile yaş mayayı karıştırın.
  2. Derin bir kap içerisinde un ve tuzu karıştırın.
  3. Süt, eritilmiş SANA Klasik ve mayalı suyu da kaba ekleyip orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  4. Yoğurulan hamurun üstünü nemli bir bezle örtün 60 dakika kadar mayalandırın.
  5. Mayalanan hamuru tekrar yoğurup havasını çıkardıktan sonra hamuru 12 adet bezeye ayırın ve top gibi yuvarlayın.
  6. Her bir hamur bezesini 23 cm çapına gelene kadar merdane yardımıyla açın.
  7. Yağ koymadan ısıttığınız teflon tavada her iki yüzeyi de kahverengileşene kadar pişirin.

KIYMALI HARÇ YAPIMI

  1. Tencerede küp küp doğradığınız soğanı yumuşayana kadar Sana Klasik'le kavurun
  2. İnce ince doğradığınız sivri biberleri de ekleyip kavurmaya devam edin.
  3. İyice yumuşayan soğan ve bibere, kıymayı ekleyip 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin.
  4. Doğranmış domatesi ve salçaları da ilave ederek suyunu çekmesini sağlayın.
  5. Son olarak ılık su, tuz ve karabiberi ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 30 dakika kadar demlenmesi için pişirin.

YOĞURT SOSU YAPIMI

  1. Yoğurt, sarımsak ve eritilmiş SANA Klasik’i bir kasede çırpın. Buzdolabında soğumaya bırakın. Arzu ederseniz içine nane ve pul biber ilavesi yapın.