use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Tulumba Tatlısı

  • 1 saat 50 dk
  • Hazırlık zamanı1 saat 30 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 10
recipe image Tulumba Tatlısı

Malzemeler

HAMURU İÇİN
  • 560 ml su
  • 280 gr SANA Klasik
  • 5 gr tuz
  • 375 gr un
  • 625 gr yumurta (10-11 adet)
KIZARTMAK İÇİN
  • Sıvı yağ
ŞERBETİ İÇİN
  • 500 ml su
  • 500 gr toz şeker
  • Limon kabuğu rendesi
  • ½ adet limonun suyu

      Talimatlar

      1. 500 ml suyun içerisine 500 gr toz şekeri ekleyip karıştırmadan şekerler iyice çözülene kadar kaynatın. İçine limon kabuğu rendesi ve limon suyu ilave edin. Şekerler iyice çözününce, şerbet oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin. Sonra da üstünü kapatıp buzdolabında soğutun.
      2. 560 ml suyun içerine SANA Klasik’i ve tuzu ekleyip kaynatın.
      3. Kaynayan karışımın içine, unu tek seferde döküp karıştırın.
      4. Karışım kıvam aldığında ve hamur kıvamına geldiğinde ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın.
      5. Hamurunuz ılıklaştığında (yaklaşık 40 C – 60 C dereceye aralığına geldiğinde) yumurtaları teker teker ekleyerek bir spatula yardımı ile hamura iyice yedirin.
      6. Hamurun kıvamı akışkan ve yumuşak olmalıdır.
      7. Hazırladığımız hamuru sıkma poşetine doldurun ve 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
      8. Soğuk sıvı yağı bir tavaya alın ve sıkma torbasındaki hamuru 5 cm uzunluğunda şeritler halinde sıkarak tavanın alt tabanını doldurun.
      9. Tavayı orta ateşe alın ve hamurlar eşit renk alana kadar karıştırarak pişirin.
      10. Her yanı eşit kızaran hamurları soğuk şerbetin için atıp 2-3 dakika bekletin.
      11. Şerbetten aldığınız tulumbaları toz tarçınla süsleyerek servis edebilirsiniz.