Vişne Dolgulu Kurabiye
İlham veren Sana kadınlarından ilham veren tarifler: Vişne Dolgulu Kurabiye
Hazırlık zamanı15 dk
24

Malzemeler
- 250 gr Sana Klasik (oda sıcaklığında)
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
- 1 çay kaşığı kadar kabartma tozu
- Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)
Pratik Vişne Marmelatı için
- 400 gr Vişne
- 200 gr toz şeker
Talimatlar
- Un hariç diğer tüm malzemeleri bir yoğurma kabına alın. Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan, pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Bir bıçak yardımıyla üzerine çizikler atın.
- Şekillendirdiğiniz kurabiyeleri pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin ve serçe parmağınızla ortasını çukurlaştırın.
- Önceden ısıtılmış 170 derece alt-üst ayarda, beyaz kalacak şekilde 20-25 dakika pişirin.
- Kurabiyeler pişerken, diğer yanda bir sos tavasına vişne ve toz şekeri koyun ve kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirin.
- Kıvam almaya başlayınca blenderdan geçirin ve koyulaşana kadar pişirmeye devam edin.
- Koyulaşan marmeladı soğumaya bırakın.
- Pişen kurabiyeleri fırından alın ve bekletmeden ortalarına hazırladığınız vişne marmelatından koyun.
- Bu arada fırın ısısını 150 dereceye indirin ve kurabiyeleri tekrar fırına verin.
- 5 dakika daha fırınlayıp çıkarın ve oda ısısında soğuduktan sonra servis edin.
