use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Vişne Dolgulu Kurabiye

İlham veren Sana kadınlarından ilham veren tarifler: Vişne Dolgulu Kurabiye
  • 40 dk
  • Hazırlık zamanı15 dk
  • 24
recipe image Vişne Dolgulu Kurabiye

Malzemeler

  • 250 gr Sana Klasik (oda sıcaklığında)
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 çay kaşığı kadar kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)
Pratik Vişne Marmelatı için
  • 400 gr Vişne
  • 200 gr toz şeker

      Talimatlar

      1. Un hariç diğer tüm malzemeleri bir yoğurma kabına alın. Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan, pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
      2. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Bir bıçak yardımıyla üzerine çizikler atın.
      3. Şekillendirdiğiniz kurabiyeleri pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin ve serçe parmağınızla ortasını çukurlaştırın.
      4. Önceden ısıtılmış 170 derece alt-üst ayarda, beyaz kalacak şekilde 20-25 dakika pişirin.
      5. Kurabiyeler pişerken, diğer yanda bir sos tavasına vişne ve toz şekeri koyun ve kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirin.
      6. Kıvam almaya başlayınca blenderdan geçirin ve koyulaşana kadar pişirmeye devam edin.
      7. Koyulaşan marmeladı soğumaya bırakın.
      8. Pişen kurabiyeleri fırından alın ve bekletmeden ortalarına hazırladığınız vişne marmelatından koyun.
      9. Bu arada fırın ısısını 150 dereceye indirin ve kurabiyeleri tekrar fırına verin.
      10. 5 dakika daha fırınlayıp çıkarın ve oda ısısında soğuduktan sonra servis edin.