use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Perde Pilavı

İlham veren Sana kadınlarından ilham veren tarifler: Perde Pilavı
  • 50 dk
  • Hazırlık zamanı15 dk
  • 6
recipe image Perde Pilavı

Malzemeler

İç Harcı için
  • 4 yemek kaşığı Sana Klasik
  • 2,5 su bardağı baldo pirinç
  • 4 su bardağı sıcak tavuk suyu
  • 2 adet haşlanmış tavuk göğsü
  • 3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
Hamuru İçin
  • 100 gr Sana Klasik
  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un
Kalıbı Yağlamak için
  • 100 gr Sana Klasik
  • 100 gr çiğ badem (kabukları soyulmuş)

      Talimatlar

      Hamuru için
      1. Sana Klasik, yoğurt, yumurta, tuz ve unu derin bir kapta yumuşak ve pürüzsüz bir kıvama gelene kadar yoğurun.
      2. Tezgaha alıp hamuru toparlayın.
      3. Üzerini kapatıp dinlenmeye bırakın.
      Hamur hazırlık aşaması için
      1. Pilavı pişireceğiniz fırın kabını bol Sana Klasik ile yağlayın ve kabukları soyulmuş çiğ bademleri çiçek şeklinde kalıbın tabanı ve kenarlarına yapıştırın. Pilavı hazırlarken tencereyi buzdolabında bekletin.
      Pilav için
      1. Sana Klasik’i geniş tabanlı bir pilav tenceresinde eritin.
      2. Dolmalık fıstıkları ekleyip 2-3 dakika kavurun.
      3. Pirinçleri ilave edip kısık ateşte şeffaf bir görünüm alana kadar kavurun.
      4. Kalan baharatları da ekleyip karıştırın.
      5. Sıcak tavuk suyunu tencereye ekleyip kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
      6. Demlenmiş pilava haşlanıp didiklenmiş tavukları ekleyip karıştırın.
      Son adım için
      1. Hamurun 4'te 1'ini kenara ayırıp kalan hamuru açın. Kenarları dışarı sarkacak şekilde kalıba yerleştirin.
      2. Pilavı hamurun üzerine ekleyin ve ayırdığınız hamurla üzerini kapatın.
      3. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30-35 dakika, hamur kızarana kadar pişirip fırından alın.
      4. 5-10 dakika dinlendirip, servis tabağına ters çevirerek perde pilavını çıkarıp, sıcak servis yapın. Afiyet olsun!