Perde Pilavı
İlham veren Sana kadınlarından ilham veren tarifler: Perde Pilavı
- Hazırlık zamanı15 dk
- 6
Malzemeler
İç Harcı için
- 4 yemek kaşığı Sana Klasik
- 2,5 su bardağı baldo pirinç
- 4 su bardağı sıcak tavuk suyu
- 2 adet haşlanmış tavuk göğsü
- 3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı yenibahar
Hamuru İçin
- 100 gr Sana Klasik
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
Kalıbı Yağlamak için
- 100 gr Sana Klasik
- 100 gr çiğ badem (kabukları soyulmuş)
Talimatlar
Hamuru için
- Sana Klasik, yoğurt, yumurta, tuz ve unu derin bir kapta yumuşak ve pürüzsüz bir kıvama gelene kadar yoğurun.
- Tezgaha alıp hamuru toparlayın.
- Üzerini kapatıp dinlenmeye bırakın.
Hamur hazırlık aşaması için
- Pilavı pişireceğiniz fırın kabını bol Sana Klasik ile yağlayın ve kabukları soyulmuş çiğ bademleri çiçek şeklinde kalıbın tabanı ve kenarlarına yapıştırın. Pilavı hazırlarken tencereyi buzdolabında bekletin.
Pilav için
- Sana Klasik’i geniş tabanlı bir pilav tenceresinde eritin.
- Dolmalık fıstıkları ekleyip 2-3 dakika kavurun.
- Pirinçleri ilave edip kısık ateşte şeffaf bir görünüm alana kadar kavurun.
- Kalan baharatları da ekleyip karıştırın.
- Sıcak tavuk suyunu tencereye ekleyip kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Demlenmiş pilava haşlanıp didiklenmiş tavukları ekleyip karıştırın.
Son adım için
- Hamurun 4'te 1'ini kenara ayırıp kalan hamuru açın. Kenarları dışarı sarkacak şekilde kalıba yerleştirin.
- Pilavı hamurun üzerine ekleyin ve ayırdığınız hamurla üzerini kapatın.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30-35 dakika, hamur kızarana kadar pişirip fırından alın.
- 5-10 dakika dinlendirip, servis tabağına ters çevirerek perde pilavını çıkarıp, sıcak servis yapın. Afiyet olsun!