Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Hamur için ılık süt, şeker ve mayayı karıştırın. Karışıma yumurtaları ve Sana Hamurişi‘ni ekleyin.
Islak karışıma unu azar azar yedirin ve hamuru bir kap içerisinde 15 dakika yoğurun. Hamurun üzerini kapatarak ılık bir yerde bir saat kadar mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamuru yağlanmış tezgahta dikdörtgen şeklinde açın. Hamurun içine oda sıcaklığında yumuşamış Sana Hamurişi sürün, üzerine şeker ve tarçını da serpin.
Hamuru kalın rulo şeklinde sarın ve 2-3 parmak genişliğinde kesin. Hamur parçalarını aralarında boşluk kalacak şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Tepsinin üzerini bir bezle örtün ve 20 dakika kadar yeniden mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamuru 180 derecelik fırında, 20-25 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin.
Üzeri için krem peynir, SANA Hamurişi, şeker ve sütü çırpın.
Pişen tarçınlı çörek ılıkken hazırladığınız kremayı üzerine sürerek servis edin.