Kek Kalıbı ile Sebzeli Pilav Tarifi
Kek kalıbında pişmesiyle muhteşem bir sunum yapabileceğiniz lezzetli sebzeli pilav tarifine ulaşmak için hemen tıklayın!
- Hazırlık zamanı30 dk
- 6
Malzemeler
- 2 su bardağı iri pilavlık bulgur
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 80 gr SANA Tereyağı Lezzeti
- 1 adet patlıcan
- 1 adet kabak
- 1 adet havuç
- 1 adet kırmızı kapya biber
- tuz
- karabiber
- sebzeleri kızartmak için sıvı yağ
- 3 su bardağı tavuk suyu
- 200 gr. kavurma
Talimatlar
- Önce bulguru yıkayın ve süzün.
- Tüm sebzeleri boyuna, ince ve uzun doğrayın.
- Acılığının gitmesi için patlıcanı sırası gelene kadar tuzlu suda bekletin.
- Soğanı ve sarımsağı bıçakla ince ince doğrayın.
- Sıvı yağı tavada kızdırın ve tüm sebzeleri sırasıyla kızartın. Kızarttığınız sebzeler diri kalmalı ve renklerini kaybetmemeliler. Kızarttıktan sonra üzerlerindeki yağın süzülmesi için havlu kağıt üstüne alın.
- Bir tencereye SANA Tereyağı Lezzeti'ni koyun ve eritin.
- Soğanları eriyen SANA Tereyağı Lezzetii'ne ilave edin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
- Sarımsak ve salçayı ilave edin.
- Salçanın kokusu çıkana kadar kavurun ve sonra bulgurları ekleyin.
- Tavuk suyu, tuz ve karabiberi ilave edin.
- Tencerenizin kapağını kapatarak kaynamaya bırakın.
- Bulgur suyunu çektiğinde ocağın altını kapatın ve tencere ile kapak arasına bir kağıt havlu koyarak pilavınızı demlenmeye bırakın.
- 1 yemek kaşığı SANA Tereyağı Lezzeti'ni bir tavaya alın ve eritin.
- İçerisine kavurmayı ekleyin ve pişirirken bir tahta kaşık yardımı ile ezerek lif lif olmasını sağlayın.
- Fırınınızı açıp 180 C dereceye ısınması için ayarlayın.
- İnce, uzun ve derin olmayan bir kek kalıbını SANA Tereyağı Lezzeti ile yağlayın.
- Kalıbın dibine kızarttığınız sebzeleri şerit, şerit dizin.
- Sebzelerin üzerine kavurmayı yayın.
- Son olarak bulgur pilavınızı ilave edin.
- Bir kaşığın arka tarafıyla üzerini düzleyin.
- 180 C dereceye ısınmış fırında 10 dakika pişmeye bırakın.
- Fırından çıkarttığınız kalıbı bir servis tabağına ters çevirin ve üzerini ince kıyılmış maydanoz ve yenilebilir çiçeklerle süsleyerek servis edin.