Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Kek Kalıbında Bulgur Pilavı
45 dk
Hazırlık zamanı30 dk
PorsiyonKaç kişilik 6
Malzemeler
2 su bardağı iri pilavlık bulgur
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
80 gr SANA Tereyağı Lezzeti
1 adet patlıcan
1 adet kabak
1 adet havuç
1 adet kırmızı kapya biber
tuz
karabiber
sebzeleri kızartmak için sıvı yağ
3 su bardağı tavuk suyu
200 gr. kavurma
Talimatlar
Önce bulguru yıkayın ve süzün.
Tüm sebzeleri boyuna, ince ve uzun doğrayın.
Acılığının gitmesi için patlıcanı sırası gelene kadar tuzlu suda bekletin.
Soğanı ve sarımsağı bıçakla ince ince doğrayın.
Sıvı yağı tavada kızdırın ve tüm sebzeleri sırasıyla kızartın. Kızarttığınız sebzeler diri kalmalı ve renklerini kaybetmemeliler. Kızarttıktan sonra üzerlerindeki yağın süzülmesi için havlu kağıt üstüne alın.
Bir tencereye SANA Tereyağı Lezzeti'ni koyun ve eritin.
Soğanları eriyen SANA Tereyağı Lezzetii'ne ilave edin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
Sarımsak ve salçayı ilave edin.
Salçanın kokusu çıkana kadar kavurun ve sonra bulgurları ekleyin.