use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Leopar Krep

  • 30 dk
  • Hazırlık zamanı10 dk
  • 4
recipe image Leopar Krep

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 3 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı SANA Ekmeküstü
  • tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı kakao
İÇ HARCI İÇİN
  • 100 gr krem peynir
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker
  • 2 yemek kaşığı SANA Ekmeküstü
  • 2 adet şeftali

      Talimatlar

      1. Yumurta, şeker, süt ve eritilmiş SANA Ekmeküstü’nü bir kapta karıştırın, üzerine elenmiş un ekleyerek topak kalamayana kadar çırpın. Tuz ve şeker ilave edin.
      2. Krep harcını 2 kaseye alın. Birinin içine kakao ilave edin, diğeri sade kalsın.
      3. Bir çay kaşığı kadar SANA Ekmeküstünü bir tavada eritin. Kakaolu krep harcından 1 yemek kaşığı daireler çizerek tavaya dökün, biraz piştikten sonra boş kalan kısımları sade krep harcı ile doldurun. Ters yüz ederek her iki tarafını da pişirin.
      4. Ayrı bir kasede krem peynir ve şekeri karıştırın.
      5. Pişen krepler üzerine önce SANA Ekmeküstü, ardından krem peynir sürün. Dilimlediğiniz şeftalileri dizerek rulo yapın.
      6. Arzuya göre dilimleyerek veya bütün halinde servis edin.
      7. Servis için dondurma ve nane yaprakları kullanabilirsiniz.