use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Limonlu Lava Kek

  • 52 dk
  • Hazırlık zamanı40 dk
  • 4
recipe image Limonlu Lava Kek

Malzemeler

İÇ HARCI İÇİN
  • 4 adet limonun suyu
  • 1 adet limonun kabuğu
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 120 gr şeker
  • 1 paket vanilya
  • 170 gr SANA Hamurişi
KEKİ İÇİN
  • 3 adet yumurta
  • 1 adet yumurta beyazı
  • 100 gr esmer şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 180 gr elenmiş un
  • 1 adet limonun kabuğu (rendelenmiş)

      Talimatlar

      1. Bir tencere içine su koyarak kaynatmaya başlayın, üzerine bir kase yerleştirin. Kase içine limon suyu, limon kabuğu, 120 gr şeker, vanilya ve küp küp kesilmiş SANA Hamurişi ekleyin. Yağ eriyene kadar bir mutfak robotu ile çırpın.
      2. 2 yumurtayı ve 1 adet yumurta sarısını karışıma ekleyip iyice karıştırın.
      3. Karışımı bir süzgeçten geçirin ve buzdolabında soğumaya bırakın. Soğuyan karışımdan dondurma kaşığı ile toplar yaparak bir tepsiye dizin ve dondurun.
      4. Ayrı bir kasede 3 yumurta ve 100 gr esmer şekeri çırpın, elenmiş un, SANA Hamurişi ve yumurta akını ekleyin. Limon kabuğu ve kabartma tozu ekleyin.
      5. Sufle kaplarını SANA Hamurişi ile yağlayın. Kek karışımını sufle kaplarına dökün. Buzluktan çıkardığınız limon toplarını keklerin ortasına yerleştirin ve bir kaşığın arka kısmı ile keki düzleyin.
      6. 180 C derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Pudra şekeri serperek sıcak servis edin.
      7. Kalan iç harcı buzlukta saklayarak lava kek yapmak istediğinizde tekrar kullanabilirsiniz.