Cevizli ve Haşhaşlı İrmik Helvası
Hazırlık zamanı20 dk
4

Malzemeler
- 2 su bardağı irmik
- 1,5 su bardağı şeker
- 350 gr SANA Klasik
- ½ fincan sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı mavi haşhaş
- 1 su bardağı kıyılmış ceviz
Talimatlar
- Bir tencereye su, süt ve şeker ilave ederek kısık ateşte şeker eriyene kadar pişirin. Pişirdiğiniz şerbet ılık olmalıdır.
- Ayrı bir tencerede SANA Klasik'i sıvı yağ ile birlikte eritin. (Sıvı yağ helvaya parlaklık vermesi için tercihen kullanılır) İrmik, un ve cevizi kavurun.
- Unun kokusu gelmeye başladığında sütlü karışımı ilave edin ve suyunu yarı yarıya çekene kadar kavurun. Mavi haşhaşı ilave edin.
- Ocaktan alıp tencere ve kapak arasına bir havlu peçete yerleştirin.Helvayı demlenmeye bırakın.
- Helva ılıklaşana kadar bekleyin.
- İçini su ile nemlendirdiğiniz kaseye helva doldurup bir kaşığını arkası ile üstünü düzeltin.
- Bir servis tabağına ters çevirin.
- Toz tarçın, nane yaprakları, kavurulmuş ceviz ve arzuya göre dondurma ile servis edin.




