Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Cevizli ve Haşhaşlı İrmik Helvası

  • 30 dk
  • Hazırlık zamanı20 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 4
recipe image Cevizli ve Haşhaşlı İrmik Helvası

Malzemeler

  • 2 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 350 gr SANA Klasik
  • ½ fincan sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı mavi haşhaş
  • 1 su bardağı kıyılmış ceviz
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Bir tencereye su, süt ve şeker ilave ederek kısık ateşte şeker eriyene kadar pişirin. Pişirdiğiniz şerbet ılık olmalıdır.
  2. Ayrı bir tencerede SANA Klasik'i sıvı yağ ile birlikte eritin. (Sıvı yağ helvaya parlaklık vermesi için tercihen kullanılır) İrmik, un ve cevizi kavurun.
  3. Unun kokusu gelmeye başladığında sütlü karışımı ilave edin ve suyunu yarı yarıya çekene kadar kavurun. Mavi haşhaşı ilave edin.
  4. Ocaktan alıp tencere ve kapak arasına bir havlu peçete yerleştirin.Helvayı demlenmeye bırakın.
  5. Helva ılıklaşana kadar bekleyin.
  6. İçini su ile nemlendirdiğiniz kaseye helva doldurup bir kaşığını arkası ile üstünü düzeltin.
  7. Bir servis tabağına ters çevirin.
  8. Toz tarçın, nane yaprakları, kavurulmuş ceviz ve arzuya göre dondurma ile servis edin.