Cevizli ve Haşhaşlı İrmik Helvası
30 dk
Hazırlık zamanı20 dk
4
Malzemeler
-
2 su bardağı irmik
-
1,5 su bardağı şeker
-
350 gr SANA Klasik
-
½ fincan sıvı yağ
-
3 yemek kaşığı un
-
1 su bardağı süt
-
1 su bardağı su
-
2 yemek kaşığı mavi haşhaş
-
1 su bardağı kıyılmış ceviz
Talimatlar
-
Bir tencereye su, süt ve şeker ilave ederek kısık ateşte şeker eriyene kadar pişirin. Pişirdiğiniz şerbet ılık olmalıdır.
-
Ayrı bir tencerede SANA Klasik'i sıvı yağ ile birlikte eritin. (Sıvı yağ helvaya parlaklık vermesi için tercihen kullanılır) İrmik, un ve cevizi kavurun.
-
Unun kokusu gelmeye başladığında sütlü karışımı ilave edin ve suyunu yarı yarıya çekene kadar kavurun. Mavi haşhaşı ilave edin.
-
Ocaktan alıp tencere ve kapak arasına bir havlu peçete yerleştirin.Helvayı demlenmeye bırakın.
-
Helva ılıklaşana kadar bekleyin.
-
İçini su ile nemlendirdiğiniz kaseye helva doldurup bir kaşığını arkası ile üstünü düzeltin.
-
Bir servis tabağına ters çevirin.
-
Toz tarçın, nane yaprakları, kavurulmuş ceviz ve arzuya göre dondurma ile servis edin.