Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
İnce kabuklarını soyun ve bıçak yardımıyla çekirdeklerini çıkarın.
Küp küp doğrayın. Ocakta tarçın ve esmer şekerle kaynayana kadar ezerek karıştırın. 1 kahve fincanı su ilave edin ve blender yardımıyla püre haline getirin. Püreyi soğumaya bırakın.
Kurabiye Hamurunun Hazırlanışı
Unu geniş bir kaba eleyin.
SANA Klasik’i de ilave edip parmak uçlarınızla yoğurun.
Kabartma tozu, vanilya, nişasta ve pudra şekerini de ilave edin.
Kuru malzemelerin tümü SANA Klasik ile karıştıktan sonra süt ve yumurtayı da ilave edin. Sirkeyi de ekleyerek hamur pürüzsüz oluncaya kadar yoğurun.
Streç filme sarın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
Fırını 165 dereceye ayarlayın.
Dinlenen hamuru erik büyüklüğünde, yuvarlak bezeler halinde hazırlayın.
Bezeleri parmaklarınızla bastırarak inceltin.
Kaşık yardımıyla püreleri doldurun.
Bohça şeklinde kapatıp yuvarlayın. Yuvarladığınız dolgulu hamuru, altı şekilli bir bardak veya mamül kalıbı yardımıyla bastırarak inceltin.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve 10 dakika çok renk almayacak şekilde pişirin.
Fırından çıkıp hafif soğuyunca üzerine pudra şekeri eleyerek servis edin. Arzuya göre pudra şekerine tarçın da ilave edebilirsiniz.