Hurmalı Tarçınlı Mamül
- 1 saat 10 dk
Hazırlık zamanı10 dk
PorsiyonKaç kişilik 8

Malzemeler
- 10-15 adet hurma
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı esmer şeker
- 1 yemek kaşığı eritilmiş SANA Klasik
- 3 su bardağı un
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 125 gr SANA Klasik
- 1/2 su bardağı mısır nişastası
- 1 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı sirke
- Vanilya
- Kabartma Tozu
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Talimatlar
- Hurmaları sıcak suda 15-20 dakika bekletin.
- İnce kabuklarını soyun ve bıçak yardımıyla çekirdeklerini çıkarın.
- Küp küp doğrayın. Ocakta tarçın ve esmer şekerle kaynayana kadar ezerek karıştırın. 1 kahve fincanı su ilave edin ve blender yardımıyla püre haline getirin. Püreyi soğumaya bırakın.
- Unu geniş bir kaba eleyin.
- SANA Klasik’i de ilave edip parmak uçlarınızla yoğurun.
- Kabartma tozu, vanilya, nişasta ve pudra şekerini de ilave edin.
- Kuru malzemelerin tümü SANA Klasik ile karıştıktan sonra süt ve yumurtayı da ilave edin. Sirkeyi de ekleyerek hamur pürüzsüz oluncaya kadar yoğurun.
- Streç filme sarın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Fırını 165 dereceye ayarlayın.
- Dinlenen hamuru erik büyüklüğünde, yuvarlak bezeler halinde hazırlayın.
- Bezeleri parmaklarınızla bastırarak inceltin.
- Kaşık yardımıyla püreleri doldurun.
- Bohça şeklinde kapatıp yuvarlayın. Yuvarladığınız dolgulu hamuru, altı şekilli bir bardak veya mamül kalıbı yardımıyla bastırarak inceltin.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve 10 dakika çok renk almayacak şekilde pişirin.
- Fırından çıkıp hafif soğuyunca üzerine pudra şekeri eleyerek servis edin. Arzuya göre pudra şekerine tarçın da ilave edebilirsiniz.