use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kabaklı Kavurmalı Ev Pizzası

  • 55 dk
  • Hazırlık zamanı25 dk
  • 10
recipe image Kabaklı Kavurmalı Ev Pizzası

Malzemeler

Hamuru için:
  • 3 yemek kaşığı Sana Klasik
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Eğer yaş maya kullanıyorsanız yarım paket yaş maya veya 1 paket kuru maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yaklaşık 2,5-3 su bardağı un
Sosu için:
  • 1 adet rendelenmiş domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • Kekik, karabiber ve tuz
Üzeri için:
  • 300 gr Kaşar peyniri
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil kabak
  • 50 gr kavurma

      Talimatlar

      1. Bir kaseye tuz, şeker, süt, yaş maya (veya kuru maya), un ve eritilmiş Sana Klasik’i koyup, hamur haline getirin. Yaklaşık 20 dakika mayalanması için bekleyin.
      2. Mayalanan hamuru fırın tepsisine yayın.
      3. Üzerine rendelenmiş domatesi, tuz, karabiber ve sarımsağı ekleyerek yayın. Ardından tüm yüzeye rendelenmiş kaşarı serpin.
      4. Yarısına doğradığınız kabakları ve kaşar peynirini, diğer yarısına doğradığınız kırmızı biberi ve kavurmayı ekleyin.
      5. Son olarak 180 derece, önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika sonra pişirin.
      6. Afiyet olsun!