Kabaklı Kavurmalı Ev Pizzası
55 dk
Hazırlık zamanı25 dk
10
Malzemeler
Hamuru için:
-
3 yemek kaşığı Sana Klasik
-
1 su bardağı ılık süt
-
Eğer yaş maya kullanıyorsanız yarım paket yaş maya veya 1 paket kuru maya
-
2 yemek kaşığı toz şeker
-
1 tatlı kaşığı tuz
-
Yaklaşık 2,5-3 su bardağı un
Sosu için:
-
1 adet rendelenmiş domates
-
1 yemek kaşığı domates salçası
-
2 diş sarımsak
-
Kekik, karabiber ve tuz
Üzeri için:
-
300 gr Kaşar peyniri
-
2 adet kırmızı biber
-
2 adet yeşil kabak
-
50 gr kavurma
Talimatlar
-
Bir kaseye tuz, şeker, süt, yaş maya (veya kuru maya), un ve eritilmiş Sana Klasik’i koyup, hamur haline getirin. Yaklaşık 20 dakika mayalanması için bekleyin.
-
Mayalanan hamuru fırın tepsisine yayın.
-
Üzerine rendelenmiş domatesi, tuz, karabiber ve sarımsağı ekleyerek yayın. Ardından tüm yüzeye rendelenmiş kaşarı serpin.
-
Yarısına doğradığınız kabakları ve kaşar peynirini, diğer yarısına doğradığınız kırmızı biberi ve kavurmayı ekleyin.
-
Son olarak 180 derece, önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika sonra pişirin.
-
Afiyet olsun!