Kabaklı Kavurmalı Ev Pizzası
Hazırlık zamanı25 dk
10

Malzemeler
Hamuru için:
- 3 yemek kaşığı Sana Klasik
- 1 su bardağı ılık süt
- Eğer yaş maya kullanıyorsanız yarım paket yaş maya veya 1 paket kuru maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yaklaşık 2,5-3 su bardağı un
Sosu için:
- 1 adet rendelenmiş domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 diş sarımsak
- Kekik, karabiber ve tuz
Üzeri için:
- 300 gr Kaşar peyniri
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil kabak
- 50 gr kavurma
Talimatlar
- Bir kaseye tuz, şeker, süt, yaş maya (veya kuru maya), un ve eritilmiş Sana Klasik’i koyup, hamur haline getirin. Yaklaşık 20 dakika mayalanması için bekleyin.
- Mayalanan hamuru fırın tepsisine yayın.
- Üzerine rendelenmiş domatesi, tuz, karabiber ve sarımsağı ekleyerek yayın. Ardından tüm yüzeye rendelenmiş kaşarı serpin.
- Yarısına doğradığınız kabakları ve kaşar peynirini, diğer yarısına doğradığınız kırmızı biberi ve kavurmayı ekleyin.
- Son olarak 180 derece, önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika sonra pişirin.
- Afiyet olsun!




