Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Kabaklı Kavurmalı Ev Pizzası
55 dk
Hazırlık zamanı25 dk
10
Malzemeler
Hamuru için:
3 yemek kaşığı Sana Klasik
1 su bardağı ılık süt
Eğer yaş maya kullanıyorsanız yarım paket yaş maya veya 1 paket kuru maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yaklaşık 2,5-3 su bardağı un
Sosu için:
1 adet rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
Kekik, karabiber ve tuz
Üzeri için:
300 gr Kaşar peyniri
2 adet kırmızı biber
2 adet yeşil kabak
50 gr kavurma
Talimatlar
Bir kaseye tuz, şeker, süt, yaş maya (veya kuru maya), un ve eritilmiş Sana Klasik’i koyup, hamur haline getirin. Yaklaşık 20 dakika mayalanması için bekleyin.
Mayalanan hamuru fırın tepsisine yayın.
Üzerine rendelenmiş domatesi, tuz, karabiber ve sarımsağı ekleyerek yayın. Ardından tüm yüzeye rendelenmiş kaşarı serpin.
Yarısına doğradığınız kabakları ve kaşar peynirini, diğer yarısına doğradığınız kırmızı biberi ve kavurmayı ekleyin.
Son olarak 180 derece, önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika sonra pişirin.