use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

1 Kurabiye Hamuruyla 3 Farklı Kurabiye

Hazırlanan bir kurabiye hamuru ile çıkarabileceğiniz üç farklı kurabiye tarifine ulaşmak için buraya tıklayın!
  • 1 saat 20 dk
  • Hazırlık zamanı1 saat
  • 6
recipe image 1 Kurabiye Hamuruyla 3 Farklı Kurabiye

Malzemeler

KURABİYE HAMURU – 3 KURABİYE İÇİN
  • 500 gr SANA Hamurişi
  • 500 gr şeker
  • 2 adet yumurta
  • 50 ml süt
  • 1,5 kg un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
ŞEFTALİLİ KURABİYE İÇİN MALZEMELER
  • 500 gr kurabiye hamuru
  • Şeftali marmelatı
  • Pudra şekeri
HURMALI KURABİYE
  • 500 gr Kurabiye hamuru
  • 240 gr çekirdekleri çıkarılmış hurma
  • 100 ml su
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1-2 damla limon suyu
  • Sana Hamurişi
  • Pudra Şekeri
TAHİN VE SUSAMLI KURABİYE
  • 500 gr kurabiye hamuru
  • 3 yemek kaşığı tahin
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 120 ml süt
  • kavrulmuş susam

      Talimatlar

      1. SANA Hamurişi ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
      2. Yumurta ve sütü ilave edin.
      3. Son olarak un, kabartma tozu ve tuz ekleyerek ele yapışmayacak bir hamur elde edin. Hamurunuzu buzdolabında soğumaya bırakın. Yaklaşık 1,5 kg hamur elde edeceğiniz için, kullanmayacağınız kısmını torbalara bölerek buzlukta saklayabilirsiniz.
      ŞEFTALİLİ KURABİYE İÇİN
      1. Kurabiye hamurunu unlu bir yüzeye alıp merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açın. 5 cmlik yuvarlak kurabiye kalıpları ile hamuru kesin. Yuvarlak hamurların yarısının tam ortasını 2 cmlik yıldız şeklinde kurabiye kalıbı ile kesin.
      2. Kesmediğimiz yuvarlak hamurun ortasına 1 tatlı kaşığı şeftali marmelatı yerleştirin, üzerini yıldızlı hamur ile kapatın, kenarlarından yapışması için bir çatal ile ezin.
      3. 170 C dereceye ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin. Bir fırın teline alarak soğumasını sağlayın. Pudra şekeri ile süsleyerek servis edin.
      HURMALI KURABİYE
      1. Hurma, su, tarçın ve limon suyunu bir tencereye alarak kaynatın. Suyunu çektiğinde blendera transfer edin ve püre haline getirin.
      2. Dikdörtgen bir fırın kabını SANA Hamurişi ile yağlayın.
      3. 250 gr kurabiye hamurunu unlu bir yüzeyde merdane yardımı ile açın ve fırın kabının tabanına yerleştirin. Hurmalı harcı spatula yardımı ile tabanın üzerine eşit miktarda yayın.
      4. Kalan kurabiye hamurundan elle minik parçalar alarak hurmaların üzerine serpin.
      5. 170 C dereceye ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin ve soğumaya alın.
      6. Dilimleyerek ve pudra şekeri ile süsleyerek servis edin.
      TAHİN VE SUSAMLI KURABİYE
      1. Kurabiye hamurunun içine tahin ilave ederek yoğurun ve buzdolabında soğumaya bırakın.
      2. Yumurta sarısı ve sütü karıştırın.
      3. Bir kaseye susamı, bir kaseye yumurtalı karışımı alın.
      4. Kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak önce yumurtaya ardından susama batırın ve yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin.
      5. 170 C dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis edin.