use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Hamsiköy Sütlacı

  • 1 saat
  • Hazırlık zamanı15 dk
  • 6
recipe image Hamsiköy Sütlacı

Malzemeler

  • 1 lt süt
  • ½ su bardağı pirinç
  • 1,5 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı SANA Klasik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • ½ çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı ekstra su

      Talimatlar

      1. Sütü tencereye alın ve kaynamaya bırakın.
      2. Başka tencerede yıkanmış pirinci 1 yemek kaşığı SANA KLASİK ve 1,5 su bardağı su ile haşlayın. Haşlama işlemi sırasında tencerenin kapağını kapatın ve pirinç suyunu çekene kadar pişirin.
      3. Haşlanan pirinci süte ilave edin, şekeri ekleyin ve hafif kıvam alana kadar pişirin.
      4. 1 çay bardağı su, tuz, un ve yumurta sarısını bir kapta karıştırın ve süte ekleyin.
      5. Sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın, son olarak vanilyayı ilave edin.
      6. Hazırlanan karışımı güveç kaplarına doldurun, bir fırın tepsisine dizin.
      7. Fırın ayarlarından yalnızca üst ızgarayı seçerek çalıştırın. Fırın tepsisinin içini güveç kaplarının yarısına gelecek kadar su doldurun ve sütlaçların üzeri kızarana kadar pişirin.
      8. Fırından çıktığında kıvamı hala sulu olacaktır, endişe etmeyin.
      9. Pişen sütlacı, üzeri açık olarak buzdolabında 1 gece soğumaya bırakın.
      10. Üzerini kırık fındık ile süsleyin. Arzuya göre toz tarçın ekleyebilirsiniz. Soğuk servis edin.