Hamsiköy Sütlacı
Hazırlık zamanı15 dk
PorsiyonKaç kişilik 6

Malzemeler
- 1 lt süt
- ½ su bardağı pirinç
- 1,5 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı SANA Klasik
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- ½ çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı ekstra su
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Talimatlar
- Sütü tencereye alın ve kaynamaya bırakın.
- Başka tencerede yıkanmış pirinci 1 yemek kaşığı SANA KLASİK ve 1,5 su bardağı su ile haşlayın. Haşlama işlemi sırasında tencerenin kapağını kapatın ve pirinç suyunu çekene kadar pişirin.
- Haşlanan pirinci süte ilave edin, şekeri ekleyin ve hafif kıvam alana kadar pişirin.
- 1 çay bardağı su, tuz, un ve yumurta sarısını bir kapta karıştırın ve süte ekleyin.
- Sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın, son olarak vanilyayı ilave edin.
- Hazırlanan karışımı güveç kaplarına doldurun, bir fırın tepsisine dizin.
- Fırın ayarlarından yalnızca üst ızgarayı seçerek çalıştırın. Fırın tepsisinin içini güveç kaplarının yarısına gelecek kadar su doldurun ve sütlaçların üzeri kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıktığında kıvamı hala sulu olacaktır, endişe etmeyin.
- Pişen sütlacı, üzeri açık olarak buzdolabında 1 gece soğumaya bırakın.
- Üzerini kırık fındık ile süsleyin. Arzuya göre toz tarçın ekleyebilirsiniz. Soğuk servis edin.