Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Köfteli ve Erişteli Erzincan Yoğurt Çorbası
30 dk
Hazırlık zamanı20 dk
PorsiyonKaç kişilik 6
Malzemeler
300 gram dana kıyma
Tuz
Karabiber
1 çay bardağı un (köftelere serpmek için)
1 adet soğan (ince doğranmış)
1 su bardağı erişte
1 su bardağı haşlanmış nohut
1-1,5 litre kadar sıcak su
Terbiye için:
2 su bardağı yoğurt
1 tepeleme yemek kaşığı un
1 yumurtanın sarısı
Yarım limon suyu
1-2 diş sarımsak
1 su bardağı su
Üzeri için:
2 yemek kaşığı Sana Klasik
Talimatlar
Dana kıymaya tuz ve karabiber ekleyerek küçük toplar halinde porsiyonlayın. Daha sonra unlu bir tepsiye alarak köftelerin una bulanmasını sağlayın.
Tencerenin içine bir yemek kaşığı Sana Klasik ekleyip eridikten sonra doğranmış soğanları ekleyin ve renk alıncaya kadar pişirin.
İçine hazırladığınız köfteleri, suyu, erişteleri ve haşlanmış nohutu ekleyin. Köfteler ve erişteler pişinceye kadar altını kısık bir şekilde tutun.
Ayrı bir kapta sarımsak, yoğurt, yumurta sarısı, limon suyu ve unu iyice karıştırarak terbiyeyi hazırlayın. Kesilmemesi için sıcak çorbadan yavaş yavaş karışımın içine ekleyerek ısıları dengeleyin.
Ayrı bir tavada Sana Klasik’i eritip içine kuru naneyi ve pul biberi ekleyin. Hazırladığınız baharatlı yağı çorbaya döküp iyice karıştırarak servis edin.