Köfteli ve Erişteli Erzincan Yoğurt Çorbası
Hazırlık zamanı20 dk
6

Malzemeler
- 300 gram dana kıyma
- Tuz
- Karabiber
- 1 çay bardağı un (köftelere serpmek için)
- 1 adet soğan (ince doğranmış)
- 1 su bardağı erişte
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1-1,5 litre kadar sıcak su
Terbiye için:
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 yumurtanın sarısı
- Yarım limon suyu
- 1-2 diş sarımsak
- 1 su bardağı su
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı Sana Klasik
Talimatlar
- Dana kıymaya tuz ve karabiber ekleyerek küçük toplar halinde porsiyonlayın. Daha sonra unlu bir tepsiye alarak köftelerin una bulanmasını sağlayın.
- Tencerenin içine bir yemek kaşığı Sana Klasik ekleyip eridikten sonra doğranmış soğanları ekleyin ve renk alıncaya kadar pişirin.
- İçine hazırladığınız köfteleri, suyu, erişteleri ve haşlanmış nohutu ekleyin. Köfteler ve erişteler pişinceye kadar altını kısık bir şekilde tutun.
- Ayrı bir kapta sarımsak, yoğurt, yumurta sarısı, limon suyu ve unu iyice karıştırarak terbiyeyi hazırlayın. Kesilmemesi için sıcak çorbadan yavaş yavaş karışımın içine ekleyerek ısıları dengeleyin.
- Ayrı bir tavada Sana Klasik’i eritip içine kuru naneyi ve pul biberi ekleyin. Hazırladığınız baharatlı yağı çorbaya döküp iyice karıştırarak servis edin.
- Afiyet olsun!




