Köfteli ve Erişteli Erzincan Yoğurt Çorbası
30 dk
Hazırlık zamanı20 dk
6

Malzemeler
-
300 gram dana kıyma
-
Tuz
-
Karabiber
-
1 çay bardağı un (köftelere serpmek için)
-
1 adet soğan (ince doğranmış)
-
1 su bardağı erişte
-
1 su bardağı haşlanmış nohut
-
1-1,5 litre kadar sıcak su
Terbiye için:
-
2 su bardağı yoğurt
-
1 tepeleme yemek kaşığı un
-
1 yumurtanın sarısı
-
Yarım limon suyu
-
1-2 diş sarımsak
-
1 su bardağı su
Üzeri için:
-
2 yemek kaşığı Sana Klasik
Talimatlar
-
Dana kıymaya tuz ve karabiber ekleyerek küçük toplar halinde porsiyonlayın. Daha sonra unlu bir tepsiye alarak köftelerin una bulanmasını sağlayın.
-
Tencerenin içine bir yemek kaşığı Sana Klasik ekleyip eridikten sonra doğranmış soğanları ekleyin ve renk alıncaya kadar pişirin.
-
İçine hazırladığınız köfteleri, suyu, erişteleri ve haşlanmış nohutu ekleyin. Köfteler ve erişteler pişinceye kadar altını kısık bir şekilde tutun.
-
Ayrı bir kapta sarımsak, yoğurt, yumurta sarısı, limon suyu ve unu iyice karıştırarak terbiyeyi hazırlayın. Kesilmemesi için sıcak çorbadan yavaş yavaş karışımın içine ekleyerek ısıları dengeleyin.
-
Ayrı bir tavada Sana Klasik’i eritip içine kuru naneyi ve pul biberi ekleyin. Hazırladığınız baharatlı yağı çorbaya döküp iyice karıştırarak servis edin.
-
Afiyet olsun!