Közlenmiş Domates Çorbası
İlham veren Sana kadınlarından ilham veren tarifler: Közlenmiş Domates Çorbası
Hazırlık zamanı5 dk
4

Malzemeler
- 8-9 adet domates
- 5 diş sarımsak
- 1 adet orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı Sana Klasik
- 6 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 2-3 yemek kaşığı arpa şehriye
Süsleme için
- 3-4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
- Taze fesleğen veya nane yaprakları
Talimatlar
- Fırınınızı 180 derecede ayarlayıp ısıtın.
- Domatesleri iyice yıkayın ve kabuklarını soymadan ortadan ikiye kesin.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve ortadan ikiye kestiğiniz domatesleri dizin.
- Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
- Sarımsakları domatesleri fırına attıktan 15 dakika sonra atın.
- Közlenen domates ve sarımsakları fırından alın. Kabuklarını soyun.
- Soğanı yemeklik doğrayıp bir tencerenin içine alın.
- Üzerine Sana Klasik’i ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun, ardından salçayı ilave edin ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
- Ardından közlenmiş domatesleri ve sarımsakları ekleyip birkaç kez daha çevirin.
- Tuz ve baharatlarını, ardından sıcak suyu ekleyin.
- Orta ateşte domatesler iyice eriyene kadar pişirin.
- Kaynamaya başladığında blenderdan geçirin ve arpa şehriyeyi ekleyin.
- 6-7 dakika daha şehriyeler yumuşayana kadar pişirin.
- Ocaktan alıp üzerini rendelenmiş kaşar peyniri ve taze fesleğen veya nane ile süsleyerek servis edin.
