use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Şeftali Kurabiye Tarifi, Nasıl Yapılır?

İçi şeftali reçeli ile dolu şekliyle ve tadıyla isminin hakkını veren şeftali kurabiye tarifine ulaşmak ve nasıl yapıldığını öğrenmek için tıklayın!
  • 1 saat 45 dk
  • Hazırlık zamanı1 saat 30 dk
  • 4
recipe image Şeftali Kurabiye

Malzemeler

KURABİYE HAMURU İÇİN
  • 210 gr beyaz un
  • 1 paket kabartma tozu
  • ½ çay kaşığı tuz
  • 110 gr SANA Hamurişi
  • 60 gr pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 3 yemek kaşığı krema
  • 1 adet limonun kabuğu (rendelenmiş)
İÇ DOLGUSU İÇİN
  • 30 gr badem içi
  • 80 gr şeftali reçeli
  • Artan kurabiyeler (ceviz kabuğu şeklinde keserken kurabiyelerden artan kısımlar
  • 100 gr krem peynir
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş SANA Hamurişi
SÜSLEMEK İÇİN
  • 1 çay bardağı şeftali suyu
  • 100 gr toz şeker
  • Kırmızı ve sarı gıda boyası
  • Nane yaprakları

      Talimatlar

      1. Fırını 180 C dereceye ısıtın. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
      2. Büyük bir kasede SANA Hamurişi,pudra şekeri ve limon kabuğunu krema kıvamına gelene kadar çırpın. Önce yumurtayı, sonra vanilya ve kremayı ilave edin.
      3. Ayrı bir kapta unu eleyerek, tuz ve kabartma tozu ile karıştırın.
      4. Unlu karışımı, yumurtalı karışım ile birleştirerek mutfak robotunda çırpın.
      5. Elinizi bir miktar SANA Hamurişi ile yağlayın, kurabiye hamurundan 15 gramlık parçalar alarak top yapın. Kurabiyeleri fırın tepsisine dizin ve elinizle üzerine hafifçe bastırarak ovalleştirin. Fırında 15 dakika veya üzeri kızarana dek pişirip soğumaya bırakın.
      6. Kurabiyeler soğuduğunda orta kısımlarını bir bıçak yardımı ile çıkartıp içini boşaltın, yani kurabiyeleri yarım ceviz kabuğu şeklinde oyun. Çıkarttığınız kısımları atmayın, onları iç harç için kullanacağız.
      7. Artan kurabiyeleri, bademi, SANA Hamurişi’ni,krem peyniri ve şeftali reçelini bir mutfak robotunda parçalayın.Bir sıkma torbasına koyun. Ceviz kabuğu şeklindeki kurabiyelerin içlerine sıkarak iki kurabiyeyi birbirine yapıştırın.
      8. Şekerin yarısına bir kasede zerdeçal veya sarı gıda boyası ekleyin. Diğer yarısına kırmızı gıda boyası ekleyin.
      9. Bir fırça yardımı ile kurabiyeleri önce şeftali suyu ile ıslatın ve bir tarafını sarı renk şekere, diğerini kırımız renk şekere batırın. Nane yaprakları ile süsleyerek servis edin.