use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Soslu Top Köfte ve Soğanlı Patates Püresi

  • 40 dk
  • Hazırlık zamanı30 dk
  • 6
recipe image Soslu Top Köfte ve Soğanlı Patates Püresi

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı Sana Klasik
  • 500 gram dana kıyma
  • 2 adet soğan
  • Yarım bağ maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 adet pembe domates
  • 1 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 su bardağı un
Soğanlı Patates Püresi için:
  • 200 gr Sana Klasik
  • 5 adet patates
  • 6 yemek kaşığı krema
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 adet büyük boy soğan

      Talimatlar

      1. Köfte yapmak için dana kıymayı, 1 adet soğanı, maydanozu, tuzu, karabiberi, galeta ununu ve yumurtayı derin bir kap içinde karıştırın.
      2. Hazırladığınız karışımdan ufak toplar şeklinde porsiyonlayarak şekil verin.
      3. Tüm köfteleri bir tepsi içinde una bulayın.
      4. Bir tencereye 1 yemek kaşığı Sana Klasik ekleyin. İçine küp şeklinde doğradığınız diğer soğanı ekleyip kavurun.
      5. Sonrasında doğranmış pembe domatesleri ekleyip yine kavurmaya devam edin.
      6. İçine unladığınız köfteleri ekleyerek sıcak suyu ilave edin ve yaklaşık 30 dakika pişirin.
      Soğanlı Patates Püresi Yapılışı:
      1. Patatesleri haşlayıp, sıcakken içine krema, tuz, karabiber ve Sana Klasik ekleyerek püre haline getirin.
      2. Ayrı bir tavada soğanları karamelize edin.
      3. Karamelize olan soğanları patates püresi ile birleştirin.
      4. Servis ederken tabağın alt kısmına patates püresini koyun ve üzerine hazırladığınız domates soslu köfteleri ekleyerek servis yapın.
      5. Afiyet olsun!