Soslu Top Köfte ve Soğanlı Patates Püresi
40 dk
Hazırlık zamanı30 dk
6

Malzemeler
-
1 yemek kaşığı Sana Klasik
-
500 gram dana kıyma
-
2 adet soğan
-
Yarım bağ maydanoz
-
Tuz
-
Karabiber
-
2 adet pembe domates
-
1 adet yumurta
-
5 yemek kaşığı galeta unu
-
1 su bardağı un
Soğanlı Patates Püresi için:
-
200 gr Sana Klasik
-
5 adet patates
-
6 yemek kaşığı krema
-
Tuz
-
Karabiber
-
1 adet büyük boy soğan
Talimatlar
-
Köfte yapmak için dana kıymayı, 1 adet soğanı, maydanozu, tuzu, karabiberi, galeta ununu ve yumurtayı derin bir kap içinde karıştırın.
-
Hazırladığınız karışımdan ufak toplar şeklinde porsiyonlayarak şekil verin.
-
Tüm köfteleri bir tepsi içinde una bulayın.
-
Bir tencereye 1 yemek kaşığı Sana Klasik ekleyin. İçine küp şeklinde doğradığınız diğer soğanı ekleyip kavurun.
-
Sonrasında doğranmış pembe domatesleri ekleyip yine kavurmaya devam edin.
-
İçine unladığınız köfteleri ekleyerek sıcak suyu ilave edin ve yaklaşık 30 dakika pişirin.
Soğanlı Patates Püresi Yapılışı:
-
Patatesleri haşlayıp, sıcakken içine krema, tuz, karabiber ve Sana Klasik ekleyerek püre haline getirin.
-
Ayrı bir tavada soğanları karamelize edin.
-
Karamelize olan soğanları patates püresi ile birleştirin.
-
Servis ederken tabağın alt kısmına patates püresini koyun ve üzerine hazırladığınız domates soslu köfteleri ekleyerek servis yapın.
-
Afiyet olsun!