use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Duvaklı Pilav

  • 50 dk
  • Hazırlık zamanı30 dk
  • 6
recipe image Duvaklı Pilav

Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 100 gr orta yağlı kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 su bardağı tavuk veya kemik suyu
  • 100 gr SANA Tereyağı Lezzeti
  • tuz
  • karabiber
  • 3 damla limon suyu
ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN
  • Nar taneleri
  • Kıyılmış maydanoz
  • iç badem

      Talimatlar

      1. Pirinci yıkadıktan sonra kaynar ve tuzlu suda, su soğuyana kadar bekletin.
      2. Bir tavada kıyma, soğan ve sarımsağı Sana Tereyağı Lezzeti ile kavurun. İçerisine tuz ve karabiber ekleyin.
      3. Bademleri sıcak suda beklettikten sonra ince kabuklarını kolayca soyun.
      4. Narı tane tane ayıklayın.
      5. Bir tavada erttiğiniz SANA Tereyağı Lezzeti’nin üzerine suyu süzülmüş pirinci ekleyin ve yaklaşık 2 dakika kavurun.
      6. Tuz, karabiber ve limon suyunu ekleyin, 1 dakika daha kavurun ve tavuk suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatarak, suyunu çekene kadar pişirin ve ardından tencere ve kapak arasına bir havlu peçete sererek pilavınızı demlenmeye bırakın.
      7. Derin ve yuvarlak bir kaseye veya bir kek kalıbına önce kıymayı, ardından pilavı ekleyip bir tahta kaşıkla bastırın. Bu kaseyi servis tabağına ters çevirerek pilavı çıkarın.
      8. Kıymalı pilavınızı badem, nar taneleri ve maydanoz ile süsleyerek servis edin.