use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Erzincan Çorba

  • 1 saat 10 dk
  • Hazırlık zamanı40 dk
  • 6
recipe image Erzincan Çorba

Malzemeler

YOĞURTLU KARIŞIM İÇİN
  • 800 gr tam yağlı yoğurt
  • 600 ml su
  • 200 ml kemik suyu veya tavuk suyu
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 2 diş sarımsak
  • 150 gr ev eriştesi
  • 2 yemek kaşığı kuru nane
  • 30 gr SANA Klasik
  • 2 yemek kaşığı /30 gr un
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı toz beyaz biber (veya karabiber)
KÖFTESİ İÇİN
  • 150 gr orta yağlı kıyma
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 30 gr eritilmiş SANA Klasik
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Kızartmak için 2 yemek kaşığı SANA Klasik
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı un
ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN
  • 60 gr SANA Klasik
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber

      Talimatlar

      1. Yoğurt ve suyu bir tencereye alın.
      2. Sarımsakları ince ince kıyın ve yoğurda ilave edin.
      3. Yumurta sarısını ekleyin.
      4. Kuru nane, tuz ve beyaz biberi ilave edin.
      5. Unu bir elekten geçirip karışıma ekleyin, bir çırpıcı yardımı ile topak kalmayıncaya kadar karıştırın ve kaynamaya bırakın.
      6. Kıymayı bir yoğurma kasesine alın. Mısır unu, yumurta akı, tuz, karabiber, nane ve eritilmiş SANA Klasik’i ilave edin ve macun kıvamına gelene kadar yoğurun.Kıymayı bir yoğurma kasesine alın. Mısır unu, yumurta akı, tuz, karabiber, nane ve eritilmiş SANA Klasik’i ilave edin ve macun kıvamına gelene kadar yoğurun.
      7. Bir tepsiye unu serpin, kıymadan nohut büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve unladığınız tepsiye dizin. Tepsiyi arada bir sallayarak, köftelerin tamamının unlanmasını sağlayın.
      8. Bir tavaya SANA Klasik ekleyerek köfteleri kızartın ve kağıt havlu serilmiş bir tabağa çıkartın, soğumaya bırakın.
      9. Bu esnada kaynamaya başlayan çorbaya ev eriştesi ve kızarmış köfteleri ilave edin.
      10. Erişteyi yumuşayana kadar pişirin, ardından kemik suyu ilave edin ve ocağın altını kapatın.
      11. SANA Klasik’i bir tavaya koyun ve üzerine nane ve pul biber ekleyerek kızdırın.
      12. Çorbayı servis kaselerine alın, üzerine yağ sosu ve taze nane yaprakları ekleyin, sıcak servis edin.
      13. Arzuya göre kabak çekirdeği veya haşlanmış nohut ile süsleyebilirsiniz.