use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Peynir Topu Nasıl Yapılır?

Kahvaltılarda veya günlerde yapabileceğiniz peynir toplarının tarifini öğrenmek için tıklayın!
  • 2 saat
  • Hazırlık zamanı1 saat 30 dk
  • 6
recipe image Baharatlı Peynir Topları

Malzemeler

  • 750 gr tam yağlı yoğurt
  • 1/4 limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 200 gr krem beyaz
  • 1 diş sarımsak
  • toz beyaz biber
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş SANA Ekmeküstü
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 100 gr Tulum peyniri veya Ezine beyaz peynir
DIŞ KAPLAMASI İÇİN
  • Kavrulmuş susam
  • Mavi haşhaş
  • Toz kırmızı biber
  • Kıyılmış dereotu
  • Ayçekirdeği
  • Kıyılmış kabak çekirdeği
  • Yenilebilir çiçekler (menekşe, hodan veya sarı krizantem)

      Talimatlar

      1. Yoğurdu bir tencereye alın ve kaynatın. Kaynamaya başladığında limon suyu ve sirkeyi ekleyerek, topaklaşmasını, yani yoğurdun kesilmesini sağlayın.
      2. Yoğurdu bir süzgece alın ve süzün.
      3. Ardından yoğurdu ince bir beze sarın, bir süzgeç içerisine alın ve süzgeci derin bir kase içine koyarak buzdolabında bir kaç saat dinlenmeye bırakın. Bu sayede yoğurt suyunun tamamen süzülmesini sağlayacaksınız.
      4. Süzülen yoğurdu bir kaba alın, sarımsağı püre haline getirerek karıştırın.
      5. Sana Ekmeküstü ve geriye kalan tüm malzemeyi ilave edin ve harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizle yuvarlayın ve bir tepsiye dizin.
      6. Peynir toplarını dilediğiniz dış kaplama malzemeleriyle süsleyerk servis tabağına alın. Kürdanlar ile servis edin.