Peynir Topu Nasıl Yapılır?
Kahvaltılarda veya günlerde yapabileceğiniz peynir toplarının tarifini öğrenmek için tıklayın!
- Hazırlık zamanı1 saat 30 dk
- 6
Malzemeler
- 750 gr tam yağlı yoğurt
- 1/4 limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 200 gr krem beyaz
- 1 diş sarımsak
- toz beyaz biber
- 2 yemek kaşığı eritilmiş SANA Ekmeküstü
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 100 gr Tulum peyniri veya Ezine beyaz peynir
DIŞ KAPLAMASI İÇİN
- Kavrulmuş susam
- Mavi haşhaş
- Toz kırmızı biber
- Kıyılmış dereotu
- Ayçekirdeği
- Kıyılmış kabak çekirdeği
- Yenilebilir çiçekler (menekşe, hodan veya sarı krizantem)
Talimatlar
- Yoğurdu bir tencereye alın ve kaynatın. Kaynamaya başladığında limon suyu ve sirkeyi ekleyerek, topaklaşmasını, yani yoğurdun kesilmesini sağlayın.
- Yoğurdu bir süzgece alın ve süzün.
- Ardından yoğurdu ince bir beze sarın, bir süzgeç içerisine alın ve süzgeci derin bir kase içine koyarak buzdolabında bir kaç saat dinlenmeye bırakın. Bu sayede yoğurt suyunun tamamen süzülmesini sağlayacaksınız.
- Süzülen yoğurdu bir kaba alın, sarımsağı püre haline getirerek karıştırın.
- Sana Ekmeküstü ve geriye kalan tüm malzemeyi ilave edin ve harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizle yuvarlayın ve bir tepsiye dizin.
- Peynir toplarını dilediğiniz dış kaplama malzemeleriyle süsleyerk servis tabağına alın. Kürdanlar ile servis edin.