İzmir Boyozu
- 2 saat 15 dk
Hazırlık zamanı2 saat 0 dk
PorsiyonKaç kişilik 6

Malzemeler
- 200 gr un
- 80 gr SANA Tereyağı Lezzeti
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 150 ml su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Talimatlar
- Un, su, tuz ve şekeri karıştırarak bir hamur elde edin.
- Hamurumuzu ikiye bölün.
- Hamuru pasta tabağı büyüklüğünde olacak şekilde merdane ile açın.
- Hamurun üstüne oda sıcaklığında yumuşamış SANA Tereyağı Lezzeti sürün.
- kinci hamuru onun üzerine kapatıp kenarlarını elimizle yapıştırın.
- Bir kase içine sıvı yağ koyun. Üzerine boyoz hamurunu koyun ve kaseyi streçleyerek oda sıcaklığında bir saat dinlendirin.
- Daha sonra hamurunuzu yavaş yavaş kenarlarından çekerek elinizle genişletin.
- Zarf şeklinde katlayın.
- Bir tarafından sarmaya başlayıp rulo yapın.
- Ruloyu 4 parçaya ayırın.
- Ayırdığınız her parçayı dik olarak tutup ortasına parmağınızla bastırarak ezin.
- Üstünden avuç içinizle bastırıp tepsiye yerleştirin.
- 15 dakika tepside dinlendirin. 225 derecelik fırında 15 dakika pişirin.
- Yanına peynir, zeytin, domates, salatalık ve roka yaprakları koyarak servis edin.