use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

İzmir Boyozu

  • 2 saat 15 dk
  • Hazırlık zamanı2 saat
  • 6
recipe image İzmir Boyozu

Malzemeler

HAMURU İÇİN
  • 200 gr un
  • 80 gr SANA Tereyağı Lezzeti
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 150 ml su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker

      Talimatlar

      1. Un, su, tuz ve şekeri karıştırarak bir hamur elde edin.
      2. Hamurumuzu ikiye bölün.
      3. Hamuru pasta tabağı büyüklüğünde olacak şekilde merdane ile açın.
      4. Hamurun üstüne oda sıcaklığında yumuşamış SANA Tereyağı Lezzeti sürün.
      5. kinci hamuru onun üzerine kapatıp kenarlarını elimizle yapıştırın.
      6. Bir kase içine sıvı yağ koyun. Üzerine boyoz hamurunu koyun ve kaseyi streçleyerek oda sıcaklığında bir saat dinlendirin.
      7. Daha sonra hamurunuzu yavaş yavaş kenarlarından çekerek elinizle genişletin.
      8. Zarf şeklinde katlayın.
      9. Bir tarafından sarmaya başlayıp rulo yapın.
      10. Ruloyu 4 parçaya ayırın.
      11. Ayırdığınız her parçayı dik olarak tutup ortasına parmağınızla bastırarak ezin.
      12. Üstünden avuç içinizle bastırıp tepsiye yerleştirin.
      13. 15 dakika tepside dinlendirin. 225 derecelik fırında 15 dakika pişirin.
      14. Yanına peynir, zeytin, domates, salatalık ve roka yaprakları koyarak servis edin.