Tuzlu Profiterol Topları
Hazırlık zamanı1 saat 30 dk
PorsiyonKaç kişilik 4

Malzemeler
- 1 ¼ su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 4 yemek kaşığı SANA Tereyağı Lezzeti
- 1 su bardağı un
- 4 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı rendelenmiş eski kaşar peyniri
- 1 yemek kaşığı tulum peyniri
- 200 gr krem peynir
- 100 gr tulum peyniri
- 50 gr eritilmiş SANA Tereyağı Lezzeti
- 1 diş sarımsak
- ½ çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kuru reyhan
- 1 demet fesleğen
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı ceviz içi
- ½ çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 diş sarımsak
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Talimatlar
- Tavaya suyu, şekeri, tuzu ve SANA Tereyağı Lezzeti'ni koyup orta ateşte hafifçe kaynatın.
- Kaynadıktan sonra karışıma un ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
- Pişen hamuru derin bir kaseye aktarın.
- 5 dakika havalandırın.
- 4 yumurtayı birer birer hamura ekleyerek yedirin.
- Hamuru pürüzsüz olana kadar karıştırın.
- Hamura 2 yemek kaşığı eski kaşar peyniri rendesi ve 1 yemek kaşığı tulum peyniri ekleyin ve karıştırın.
- Elde ettiğiniz karışımı sıkma torbasına alın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamuru ceviz tanesi boyutlarında sıkın.
- 1 yumurta sarısını çırpın ve hamurların üzerine sürün.
- Son olarak topların üzerine 2 yemek kaşığı eski kaşar peyniri rendesini serpin.
- Topları tepsideki fırın kağıdı üzerine dizin.
- 180 C derece fırında 25-30 dakika pişirin.
- Pişirdikten sonra hamur toplarını soğuması için dinlendirin.
- Krem peynir, tulum peyniri, karabiber, kuru reyhan, SANA Tereyağı Lezzeti ve 1 diş ezilmiş sarımsağı mutfak robotundan geçirin.
- Karışımı sıkma torbasına alın.
- Hamur toplarının içlerini alt kısımlarından krema ile doldurun.
- Fesleğen yapraklarını, sıvı yağ, ceviz, sarımsak, tuz ve karabiberle birlikte mutfak robotundan geçirin.
- Servis tabağına aldığınız içi dolgulu hamur toplarının üzerine fesleğen sosu dökerek servis edin.