Tahinli Beğendili Vişne Kebabı
Tahinli beğendi yatağında sunabileceğiniz vişneli kebap nasıl yapılır buradan öğrenebilirsiniz!
- Hazırlık zamanı40 dk
- 4
Malzemeler
VİŞNE KEBABI İÇİN
- 500 gr orta yağlı dana kıyma /arzuya göre kuzu da kullanılabilir
- 500 gr vişne
- 1 adet yumurta akı
- 40 gr eritilmiş SANA Klasik
- 2 adet küçük boy kuru soğan
- 2 yemek kaşığı Sana Klasik
- ½ adet limonun suyu
- 1 yemek kaşığı/ 15 gr biber salçası
- 1 çay kaşığı dolusu yenibahar
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz
- Karabiber
TAHİNLİ BEĞENDİ İÇİN
- 3 yemek kaşığı SANA Klasik
- 3 yemek kaşığı un
- 6 adet közlenmiş ve kabukları soyulmuş patlıcan
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı tahin
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
Talimatlar
- Kıyma, tuz, baharatlar, yumurta akı ve eritilmiş SANA Klasik’i birlikte yoğurun. Hazırlanan harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlayarak bir tepsiye dizin.
- Tavada ince ince kesilmiş soğanları 2 yemek kaşığı Sana Klasik ile kavurun.
- 250 gr vişnenin suyunu sıkın, geri kalan vişneyi ise çekirdeklerinden ayırın.
- Kavrulan soğanların üzerine salçayı ekleyin, biraz kavurduktan sonra, vişne suyu ve limon suyunu ekleyin.
- Köfteleri sulu harcın içine atın, 10 dakika piştikten sonra vişneleri ilave edin ve karıştırmadan, kıvam alana kadar pişirin.
- SANA Klasik’i başka bir tavaya alarak eritin. Eritilmiş SANA’nın üzerine un ekleyin ve unun rengi koyulaşıncaya kadar kavurun.
- Üzerine sütü ekleyip muhallebi kıvamında bir karışım elde edin.
- Son olarak kabukları soyulmuş ve kıyılmış patlıcanı, tuzu, karabiberi, sarımsak püresi ve tahini eklediğinizde patates püresi kıvamında bir karışım elde edeceksiniz.
- Servis tabağına önce tahinli beğendiyi, ardından vişneli köfteleri ekleyin.
- Arzuya göre maydanoz veya kıvırcık maydanoz (frenk maydanozu)ile süsleyerek servis edin.