use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Tahinli Beğendili Vişne Kebabı

Tahinli beğendi yatağında sunabileceğiniz vişneli kebap nasıl yapılır buradan öğrenebilirsiniz!
  • 1 saat 20 dk
  • Hazırlık zamanı40 dk
  • 4
recipe image Vişne Kebabı ve Tahinli Beğendi

Malzemeler

VİŞNE KEBABI İÇİN
  • 500 gr orta yağlı dana kıyma /arzuya göre kuzu da kullanılabilir
  • 500 gr vişne
  • 1 adet yumurta akı
  • 40 gr eritilmiş SANA Klasik
  • 2 adet küçük boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı Sana Klasik
  • ½ adet limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı/ 15 gr biber salçası
  • 1 çay kaşığı dolusu yenibahar
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • Karabiber
TAHİNLİ BEĞENDİ İÇİN
  • 3 yemek kaşığı SANA Klasik
  • 3 yemek kaşığı un
  • 6 adet közlenmiş ve kabukları soyulmuş patlıcan
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı tahin
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber

      Talimatlar

      1. Kıyma, tuz, baharatlar, yumurta akı ve eritilmiş SANA Klasik’i birlikte yoğurun. Hazırlanan harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlayarak bir tepsiye dizin.
      2. Tavada ince ince kesilmiş soğanları 2 yemek kaşığı Sana Klasik ile kavurun.
      3. 250 gr vişnenin suyunu sıkın, geri kalan vişneyi ise çekirdeklerinden ayırın.
      4. Kavrulan soğanların üzerine salçayı ekleyin, biraz kavurduktan sonra, vişne suyu ve limon suyunu ekleyin.
      5. Köfteleri sulu harcın içine atın, 10 dakika piştikten sonra vişneleri ilave edin ve karıştırmadan, kıvam alana kadar pişirin.
      6. SANA Klasik’i başka bir tavaya alarak eritin. Eritilmiş SANA’nın üzerine un ekleyin ve unun rengi koyulaşıncaya kadar kavurun.
      7. Üzerine sütü ekleyip muhallebi kıvamında bir karışım elde edin.
      8. Son olarak kabukları soyulmuş ve kıyılmış patlıcanı, tuzu, karabiberi, sarımsak püresi ve tahini eklediğinizde patates püresi kıvamında bir karışım elde edeceksiniz.
      9. Servis tabağına önce tahinli beğendiyi, ardından vişneli köfteleri ekleyin.
      10. Arzuya göre maydanoz veya kıvırcık maydanoz (frenk maydanozu)ile süsleyerek servis edin.