Kayısı ve Cevizli Fırın Kabak Dolma
1 saat 10 dk
Hazırlık zamanı40 dk
5

Malzemeler
KAYISI VE CEVİZLİ HARCI İÇİN
-
5 Adet orta boy kabak
-
1 adet orta boy kuru soğan
-
70 gr Sana Klasik
-
150 gram orta yağlı kıyma
-
1 adet orta boy rendelenmiş domates
-
1 çay bardağı pirinç
-
1/4 demet maydanoz
-
1 tatlı kaşığı domates salçası
-
tuz
-
karabiber
-
1 tatlı kaşığı nane
-
100 gr doğranmış kuru kayısı
-
120 gr ufalanmış ceviz içi
YOĞURT SOSU İÇİN;
-
500 gr çırpılmış yoğurt
-
2 yemek kaşığı elenmiş un
-
1 adet yumurta sarısı
-
4 diş sarımsak püresi
-
60 gr Sana Klasik
-
1 tatlı kaşığı kuru reyhan ya taze reyhan yaprakları
Talimatlar
-
Bol suda yıkadığınız kabakların üzerlerini kağıt havluyla kurulayın. Tırtıklı bir soyacak yardımıyla üzerlerinden geçin ya da arzuya göre kabukların tamamını soyun.
-
Beş parçaya böldüğünüz kabakların taban kısımlarını düzeltin. Çekirdekli iç bölümlerini bir oyacak yardımıyla dikkatlice çıkartın.
-
Kuru soğanı ince ince doğrayın, arzuya göre rendeleyin. Ayıkladığınız maydanoz yapraklarını ince ince kıyın. Yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz baldo pirinçle birlikte derin bir karıştırma kabına alın.
-
Orta yağlı kıyma, rendelenmiş domates, domates salçası, kuru kayısı, ceviz içi, tuz, karabiber ve nane ilavesiyle tüm malzemeyi karıştırın.
-
İç kısımlarını aldığınız kabakları hafifçe tuzlayın ve içlerini hazırladığınız iç harçla doldurun, fırın kabına dizin.
-
Sos yapımında kullanacağınız domates salçasının kıvamını sıcak suyla açın. SANA Klasik ve tuz ekleyerek karıştırdıktan sonra dolmaların üzerine dökün ve 165 C derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Kabaklar biraz diri kalırsa fırın kabının üzerini yağlı kağıt ile kapatarak bir süre daha pişirebilirsiniz.
YOĞURT SOSU İÇİN
-
Yoğurdu bir tencereye alın. İnce kıyılmış sarımsak, yumurta sarısı ve unu ilave edin. Bu karışımı kıvam alana kadar kaynatın.
-
Hafif kıvamı koyulaşmaya başladığında tuz ve karabiber ekleyin.
-
SANA Klasik ekleyerek ocaktan alın ve son olarak kuru reyhan ilave edin.
-
Bir servis tabağına önce yoğurt sosunu yayın, üzerine kabak dolmalarını yerleştirin ve kuru ya da taze reyhan yaprakları ile süsleyerek servis edin.