Cevizli Baklava Tarifi
Bayramlarda en çok beklenen tatlılardan olan cevizli baklava tarifine ulaşmak için hemen tıklayın!
Hazırlık zamanı2 saat
12

Malzemeler
ŞERBET İÇİN
- 5 su bardağı toz şeker
- 700 ml su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
BAKLAVA İÇİN
- 1 adet yumurta
- 100 ml sıvı yağ
- 200 ml su ve süt karışımı
- 4.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tutam tuz
- 2 su bardağı ceviz içi
- 150 gr SANA Tereyağı Lezzeti
- 500 gr nişasta (Buğday veya mısır)
Talimatlar
- Yumurtayı, yağı ve sütü geniş bir kapta karıştırın.
- Tuz, kabartma tozu ve 2 su bardağı unu karışıma ilave edin ve orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar un ekleyerek yoğurun.
- 15-20 dakika dinlendirin.
- Dinlenmiş hamuru 4 eşit parçaya bölün ve her bir parçayı da 13 eşit parçaya ayırın.
- Bölünmüş hamurlarınızı tekrar 15 dakika kadar dinlendirin.
- Hamuru açacağınız tezgaha nişasta serpin.
- 13 adet hamurunuzun her birini bir tatlı tabağı büyüklüğünde olacak şekilde açın ve açtığınız yufkaları aralarına nişasta serperek üst üste sıralayın.
- Üst üste koyduğunuz yufkaları tepsi büyüklüğünde açın.
- Bunu her 13 hamurluk grup için tekrarlayın.
- Elde edeceğiniz 4 grup yufkayı aralarına bol bol ceviz serperek tepsiye yerleştirin.
- Fırına koymadan önce baklavanızı dilimleyin ve üzerine erittiğiniz SANA Tereyağı Lezzeti'ni eşit miktarda gezdirin.
- Baklavanızı pişirmeye 200 C derecede başlayın. İlk 10 dakika 200 C derecede pişirdikten sonra fırının ısısını 160 C dereceye düşürüp 50 dakika daha pişirin.
- Toplam 60 dakika pişmiş baklavanızı fırından alın. 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
- Su ve şekeri bir tencereye alarak kaynatın. Kaynadıktan sonra 15 dakika orta ateşte pişmeye bırakın. Limon suyunu ekleyin. Kıvam alınca soğumaya bırakın.
- Soğumuş şerbeti baklavanızın üzerine dökün ve şerbeti emmesi için bir sure bekleyin.
- Servis tabaklarına aldığınız baklavaları dondurma veya mevsim meyveleri ile sunabilirsiniz.
