use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Cevizli Baklava Tarifi

Bayramlarda en çok beklenen tatlılardan olan cevizli baklava tarifine ulaşmak için hemen tıklayın!
  • 3 saat
  • Hazırlık zamanı2 saat
  • 12
recipe image Cevizli Baklava

Malzemeler

ŞERBET İÇİN
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 700 ml su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
BAKLAVA İÇİN
  • 1 adet yumurta
  • 100 ml sıvı yağ
  • 200 ml su ve süt karışımı
  • 4.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 2 su bardağı ceviz içi
  • 150 gr SANA Tereyağı Lezzeti
  • 500 gr nişasta (Buğday veya mısır)

      Talimatlar

      1. Yumurtayı, yağı ve sütü geniş bir kapta karıştırın.
      2. Tuz, kabartma tozu ve 2 su bardağı unu karışıma ilave edin ve orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar un ekleyerek yoğurun.
      3. 15-20 dakika dinlendirin.
      4. Dinlenmiş hamuru 4 eşit parçaya bölün ve her bir parçayı da 13 eşit parçaya ayırın.
      5. Bölünmüş hamurlarınızı tekrar 15 dakika kadar dinlendirin.
      6. Hamuru açacağınız tezgaha nişasta serpin.
      7. 13 adet hamurunuzun her birini bir tatlı tabağı büyüklüğünde olacak şekilde açın ve açtığınız yufkaları aralarına nişasta serperek üst üste sıralayın.
      8. Üst üste koyduğunuz yufkaları tepsi büyüklüğünde açın.
      9. Bunu her 13 hamurluk grup için tekrarlayın.
      10. Elde edeceğiniz 4 grup yufkayı aralarına bol bol ceviz serperek tepsiye yerleştirin.
      11. Fırına koymadan önce baklavanızı dilimleyin ve üzerine erittiğiniz SANA Tereyağı Lezzeti'ni eşit miktarda gezdirin.
      12. Baklavanızı pişirmeye 200 C derecede başlayın. İlk 10 dakika 200 C derecede pişirdikten sonra fırının ısısını 160 C dereceye düşürüp 50 dakika daha pişirin.
      13. Toplam 60 dakika pişmiş baklavanızı fırından alın. 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
      14. Su ve şekeri bir tencereye alarak kaynatın. Kaynadıktan sonra 15 dakika orta ateşte pişmeye bırakın. Limon suyunu ekleyin. Kıvam alınca soğumaya bırakın.
      15. Soğumuş şerbeti baklavanızın üzerine dökün ve şerbeti emmesi için bir sure bekleyin.
      16. Servis tabaklarına aldığınız baklavaları dondurma veya mevsim meyveleri ile sunabilirsiniz.