use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Çilek Soslu Muhallebi

  • 40 dk
  • Hazırlık zamanı10 dk
  • 8
recipe image Çilek Soslu Muhallebi

Malzemeler

  • 250 gr Sana Klasik
  • 300 gr un
  • 450 gr şeker
  • 2 litre süt
  • 1 paket vanilin
Sosu için:
  • 500 gr çilek
  • 100 gr pudra şekeri
  • 20 gr nane

      Talimatlar

      1. Sana Klasik’i erittikten sonra unla birlikte kavurun.
      2. Üzerine süt ve şekeri ekledikten sonra vanilyayı ilave edin ve çırpma teli ile kıvam alıncaya kadar kısık ateşte çırpın.
      3. Muhallebi kaynadıktan sonra soğuması ve kıvam alması için çırpıcı ile yaklaşık 15 dakika karıştırın.
      4. Bu arada sosu için pudra şekeri ve çilekleri orta ateşte pişirin, kıvam aldıktan sonra ocağın altını kapatın.
      5. Muhallebileri kaselere porsiyonlayın. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra sosunu ilave edin, buzdolabında soğutup servis edin.
      6. Afiyet olsun!