use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kömbe

  • 30 dk
  • Hazırlık zamanı10 dk
  • 10
recipe image Kömbe

Malzemeler

  • 250 gram eritilmiş Sana Hamurişi
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kömbe baharatı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 3-4 su bardağı un
Üzeri için
  • 1 çay bardağı susam

      Talimatlar

      1. Eritilmiş Sana Hamurişi’ni bir kaba alın. Üzerine sütü, toz şekeri, kömbe baharatını, kabartma tozunu ve vanilini ekleyip iyice karıştırın.
      2. Karışıma azar azar un ekleyerek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam edin. Hamur biraz sert olabilir, bu normaldir.
      3. Hamurdan ufak parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayın. Üzerlerini susama batırıp kömbe kalıbına bastırarak şekil verin. Tezgâha hafifçe vurarak kalıptan kolayca çıkmasını sağlayın.
      4. Şekil verdiğiniz kömbeleri yağlı kâğıt serili tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika boyunca kontrollü olarak pişirin.
      5. Pişirdiğiniz kömbeleri fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Ardından servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

      Kömbe