Malatya Kayısılı ve Bademli İrmik Helvası
Hazırlık zamanı10 dk
8

Malzemeler
- 1 paket Sana Tereyağı Lezzeti
- 300 gr kayısı
- 150 gr tuzsuz badem
- 3 su bardağı irmik
- 3 su bardağı sıcak su
- 3 su bardağı şeker
Talimatlar
- Geniş bir tencerede öncelikle Sana Tereyağı Lezzeti’ni eritin. Daha sonra içine irmiği ekleyerek renk alana dek kavurun.
- Ayrı bir sos tenceresine sıcak su ve şekeri ekleyin. İrmikler renk aldıktan sonra hazırladığınız şerbeti irmikle birleştirin.
- Şerbeti dökmeden önce yaklaşık 3 yemek kaşığı şerbeti servis esnasında kullanmak üzere ayırın.
- Kayısıları çekirdeklerini ayırarak fırına atın. Yağlı kağıt üzerinde yaklaşık 10 dakika fırında pişirin. Fırından çıktıktan sonra ayırdığınız şerbeti üzerine dökün.
- Tuzsuz bademleri de yaklaşık 4 dakika kadar fırına atın. Çok az renk almalarını istiyoruz.
- Servis ederken önce irmik helvasını üzerine fırınlanmış kayısı ve bademleri yerleştirerek servis edin.
- Afiyet olsun!




