Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Malatya Kayısılı ve Bademli İrmik Helvası
25 dk
Hazırlık zamanı10 dk
PorsiyonKaç kişilik 8
Malzemeler
1 paket Sana Tereyağı Lezzeti
300 gr kayısı
150 gr tuzsuz badem
3 su bardağı irmik
3 su bardağı sıcak su
3 su bardağı şeker
Talimatlar
Geniş bir tencerede öncelikle Sana Tereyağı Lezzeti’ni eritin. Daha sonra içine irmiği ekleyerek renk alana dek kavurun.
Ayrı bir sos tenceresine sıcak su ve şekeri ekleyin. İrmikler renk aldıktan sonra hazırladığınız şerbeti irmikle birleştirin.
Şerbeti dökmeden önce yaklaşık 3 yemek kaşığı şerbeti servis esnasında kullanmak üzere ayırın.
Kayısıları çekirdeklerini ayırarak fırına atın. Yağlı kağıt üzerinde yaklaşık 10 dakika fırında pişirin. Fırından çıktıktan sonra ayırdığınız şerbeti üzerine dökün.
Tuzsuz bademleri de yaklaşık 4 dakika kadar fırına atın. Çok az renk almalarını istiyoruz.
Servis ederken önce irmik helvasını üzerine fırınlanmış kayısı ve bademleri yerleştirerek servis edin.