Malatya Kayısılı ve Bademli İrmik Helvası
25 dk
Hazırlık zamanı10 dk
8
Malzemeler
-
1 paket Sana Tereyağı Lezzeti
-
300 gr kayısı
-
150 gr tuzsuz badem
-
3 su bardağı irmik
-
3 su bardağı sıcak su
-
3 su bardağı şeker
Talimatlar
-
Geniş bir tencerede öncelikle Sana Tereyağı Lezzeti’ni eritin. Daha sonra içine irmiği ekleyerek renk alana dek kavurun.
-
Ayrı bir sos tenceresine sıcak su ve şekeri ekleyin. İrmikler renk aldıktan sonra hazırladığınız şerbeti irmikle birleştirin.
-
Şerbeti dökmeden önce yaklaşık 3 yemek kaşığı şerbeti servis esnasında kullanmak üzere ayırın.
-
Kayısıları çekirdeklerini ayırarak fırına atın. Yağlı kağıt üzerinde yaklaşık 10 dakika fırında pişirin. Fırından çıktıktan sonra ayırdığınız şerbeti üzerine dökün.
-
Tuzsuz bademleri de yaklaşık 4 dakika kadar fırına atın. Çok az renk almalarını istiyoruz.
-
Servis ederken önce irmik helvasını üzerine fırınlanmış kayısı ve bademleri yerleştirerek servis edin.
-
Afiyet olsun!