Orman Meyveli Pankek Pasta
- 1 saat 15 dk
Hazırlık zamanı45 dk
PorsiyonKaç kişilik 4

Malzemeler
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- ½ paket vanilya
- ½ çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı eritilmiş Sana Ekmeküstü
- 3 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı Sana Ekmeküstü
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 270 gr süt
- 1 /2 paket vanilya
- 3 yumurta sarısı
- 15 gr mısır nişastası
- 15 gr un
- 40 gr şeker
- 3 adet yaprak jelatin
- 50gr SANA Ekmek Üstü
- 1/2 su bardağı çilek
- 1/2 su bardağı frambuaz
- 1/2 su bardağı yaban mersini
- Nane yaprakları
- Frenk Üzümü
- Bal
- Pudra şekeri
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Talimatlar
- Sütü ufak bir tencereye alıp vanilyayı ekleyin.
- Karıştırdıktan sonra ılıklaşana kadar pişirin.
- Yumurta ve şekeri bir kabın içinde çırpın. İçerisine mısır nişastası ve unu ekleyip karıştırın.
- Ilık sütün içine karışımı ekleyin ve kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirip ateşten alın.
- Jelatini soğuk suda bekleterek yumuşatın ve sonra hazırladığınız kremaya ekleyin.
- SANA Ekmek Üstünü ekleyip blender ile iyice karıştırın.
- Kremanızı tam doldurabileceğiniz bir cam kaba alarak üzerini streç film ile kapatın.
- Bu şekilde kremanın üst tabakasının kaymaklaşmasını önleyerek, buzdolabında 1 gece dinlendirin.
- Un, kabartma tozu, vanilya, tuz, toz zerdeçal ve şekeri bir kapta karıştırın. Kuru karışımın ortasına süt, eritilmiş SANA Ekmek Üstü ve yumurtayı ekleyerek çırpın.
- 1 yemek kaşığı Sana Ekmek Üstü'nü tavada eritin.
- Kızgın tavaya karışımdan kepçe ile alarak 10-12 cm çapında yuvarlaklar dökün.
- Hamuru üst yüzeyi göz göz olana kadar pişirin.
- Hamuru tavada çevirerek diğer yüzünü de aynı şekilde pişirin.
- Her iki yüzü de renk alıp kızarınca tavadan alın.
- Tüm karışım bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
- Hazırladığınız kremayı tekrar çırpın ve bir sıkma torbasına alın.
- Servis tabağına ilk pankekinizi koyun.
- Pankekin üzerine, kremayı ortadan dışa doğru ve dairesel hareketlerle sıkın.
- Dilediğiniz meyveleri serpiştirin ve üzerine bir pankek daha koyarak işlemi tekrarlayın.
- Tüm pankekleri üst üste koyduktan sonra bal, pudra şekeri, nane yaprakları ve orman meyveleriyle süsleyerek servis edin.