Orman Meyveli Pankek Pasta
1 saat 15 dk
Hazırlık zamanı45 dk
4

Malzemeler
-
2 su bardağı un
-
1 paket kabartma tozu
-
½ paket vanilya
-
½ çay kaşığı tuz
-
3 yemek kaşığı şeker
-
3 yemek kaşığı eritilmiş Sana Ekmeküstü
-
3 adet yumurta
-
2 su bardağı süt
-
1 yemek kaşığı Sana Ekmeküstü
-
1 çay kaşığı zerdeçal
KREMASI
-
270 gr süt
-
1 /2 paket vanilya
-
3 yumurta sarısı
-
15 gr mısır nişastası
-
15 gr un
-
40 gr şeker
-
3 adet yaprak jelatin
-
50gr SANA Ekmek Üstü
ARALARINI SÜSLEMEK İÇİN
-
1/2 su bardağı çilek
-
1/2 su bardağı frambuaz
-
1/2 su bardağı yaban mersini
ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN
-
Nane yaprakları
-
Frenk Üzümü
-
Bal
-
Pudra şekeri
Talimatlar
KREMA
-
Sütü ufak bir tencereye alıp vanilyayı ekleyin.
-
Karıştırdıktan sonra ılıklaşana kadar pişirin.
-
Yumurta ve şekeri bir kabın içinde çırpın. İçerisine mısır nişastası ve unu ekleyip karıştırın.
-
Ilık sütün içine karışımı ekleyin ve kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirip ateşten alın.
-
Jelatini soğuk suda bekleterek yumuşatın ve sonra hazırladığınız kremaya ekleyin.
-
SANA Ekmek Üstünü ekleyip blender ile iyice karıştırın.
-
Kremanızı tam doldurabileceğiniz bir cam kaba alarak üzerini streç film ile kapatın.
-
Bu şekilde kremanın üst tabakasının kaymaklaşmasını önleyerek, buzdolabında 1 gece dinlendirin.
PANKEK
-
Un, kabartma tozu, vanilya, tuz, toz zerdeçal ve şekeri bir kapta karıştırın. Kuru karışımın ortasına süt, eritilmiş SANA Ekmek Üstü ve yumurtayı ekleyerek çırpın.
-
1 yemek kaşığı Sana Ekmek Üstü'nü tavada eritin.
-
Kızgın tavaya karışımdan kepçe ile alarak 10-12 cm çapında yuvarlaklar dökün.
-
Hamuru üst yüzeyi göz göz olana kadar pişirin.
-
Hamuru tavada çevirerek diğer yüzünü de aynı şekilde pişirin.
-
Her iki yüzü de renk alıp kızarınca tavadan alın.
-
Tüm karışım bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
SÜSLEME
-
Hazırladığınız kremayı tekrar çırpın ve bir sıkma torbasına alın.
-
Servis tabağına ilk pankekinizi koyun.
-
Pankekin üzerine, kremayı ortadan dışa doğru ve dairesel hareketlerle sıkın.
-
Dilediğiniz meyveleri serpiştirin ve üzerine bir pankek daha koyarak işlemi tekrarlayın.
-
Tüm pankekleri üst üste koyduktan sonra bal, pudra şekeri, nane yaprakları ve orman meyveleriyle süsleyerek servis edin.