Süt Reçelli Kurabiye (Alfajores)
1 saat 45 dk
Hazırlık zamanı1 saat 30 dk
4

Malzemeler
-
3 yemek kaşığı SANA Hamurişi
-
3 yemek kaşığı şeker
-
1 adet yumurta sarısı
-
1 adet limonun kabuğu (rendelenmiş)
-
65 gr mısır nişastası
-
140 gr un
-
½ paket kabartma tozu
-
Süt reçeli
SÜT REÇELİ MALZEMELERİ:
-
2,5 su bardağı süt
-
1/2 su bardağı toz şeker
-
1/2 çay kaşığı karbonat
Talimatlar
SÜT REÇELİNİN YAPILIŞI
-
Derin bir tencerede süt ve toz şekeri kaynatın.
-
Kaynamaya başlayınca karbonatı ekleyin ve ocağın altını biraz kısın.
-
Dibinin tutmaması için sık sık karıştırın.
-
Orta ateşte rengi koyulaşıp kıvam alana kadar yaklaşık 1 saat boyunca pişirmeye devam edin.
-
Ocaktan indirip soğumaya bırakın. Kurabiyelerde kullanmak için 1 gece buzdolabında bekletin.
KURABİYELERİN YAPILIŞI
-
Bir kasede SANA Hamurişi ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurta sarısını ve limon kabuğu rendesini ilave ederek köpürene kadar çırpmaya devam edin.
-
Ayrı bir kasede mısır nişastası, un ve kabartma tozunu karıştırın. Bu karışımı bir elekten geçirerek sıvı karışımın içine ekleyin ve tamamen karışana kadar çırpın.
-
Hamuru elinizle yoğurun, top şekline getirin ve bir streç filme sararak buzdolabında 1 saat soğumaya bırakın.
-
Fırını 170 C derece ısıya getirin.
-
Hamuru bir merdane yardımı ile yarım santim kalınlığında açın ve bir şişe kapağı ile ufak yuvarlaklar kesin.
-
Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kurabiyeleri aralarında 1 cm boşluk kalacak şekilde dizin. Toplamda 24 adet kurabiyeniz olacaktır.
-
Kurabiyeleri 12 dakika pişirin ve hafif renk almaya başladığında fırından çıkartarak soğumaya bırakın.
-
Kurabiyeler tamamen soğuduğunda bir kurabiyeye bir çay kaşığı süt reçeli sürün ve ikinci kurabiyeyi üzerine zarifçe kapatın. Çok fazla güç uygularsanız süt reçeli dışarı taşacaktır.
-
Arzuya göre kurabiyelerin etrafını Hindistan cevizi rendesi ile süsleyebilirsiniz.