Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Patatesleri soyun, tuzlu suda yumuşayana dek haşlayın, süzün ve bir kaseye alın.
Üzerine baharatları ve SANA Klasik’ i ekleyerek bir çatal yardımı ile ezin, püre haline getirin.
Hamur hazır olana kadar bir kenarda soğumaya bırakın.
Hingel hamuru için un, tuz ve suyu karıştırın ve sert bir kıvam elde edene kadar yoğurun.
Merdane veya oklava yardımı ile hamuru açın ve kare kare kesin.
Hazırladığınız patatesli harçtan kestiğiniz karelere koyup üçgen şekilde kapatın. (arzu ederseniz yuvarlak keserek, saç örgüsü gibi mantılar da hazırlayabilirsiniz)
Geniş bir tencereye su koyup tuz ilave edin.
Kaynayınca mantıları içine atarak 7-8 dakikada haşlayın.
Ayrı bir tavada SANA Klasik’ i eritin. Küp doğranmış domatesler, ince kıyılmış sarımsak ve baharatları ilave ederek sos kıvam alıncaya kadar pişirin. İsli etleri küp küp kesin.
Hıngelleri domates sos ve isli et ile birlikte servis edin.
Hamurunuzu yoğururmadan evvel 3 eşit parçaya bölün. Birine pancar suyu, diğerine toz zerdeçal ve üçüncüye havuç suyu ilave edin. Bu şekilde farklı renkte hamurlar elde edebilirsiniz.