use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Sütlü Cevizli Kadayıf

  • 1 saat 5 dk
  • Hazırlık zamanı40 dk
  • 4
recipe image Sütlü Cevizli Kadayıf

Malzemeler

  • 500 gr çiğ kadayıf
  • 150 gr eritilmiş SANA Klasik
  • 120 gr ceviz
  • 750 ml süt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1/5 adet vanilya çubuğu veya 1 paket şekerli vanilin

      Talimatlar

      1. Sütü, şekeri ve vanilyayı bir tencerede karıştırın. Şeker eriyinceye kadar ısıtın, sonra soğumaya bırakın.
      2. Kadayıf ve SANA Klasik’i harmanlayın, tüm kadayıf yağı çekene kadar işleme devam edin.
      3. Kadayıftan avuç içine sığacak parçalar alın, içlerine arzu ettiğiniz miktarda ufalanmış cevizler koyup yuvarlayın.
      4. Yuvarlanan kadayıfları bir fırın kabına dizin. 170 C derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
      5. Fırından çıkan sıcak kadayıfa soğuk süt şerbetini dökün ve buzdolabında bekleterek soğutun.
      6. Arzuya göre ekstra soğuk sütle, dondurmayla ya da üstüne serpeceğiniz nar taneleriyle birlikte servis edebilirsiniz.