Sütlü Cevizli Kadayıf
- 1 saat 5 dk
Hazırlık zamanı40 dk
PorsiyonKaç kişilik 4

Malzemeler
- 500 gr çiğ kadayıf
- 150 gr eritilmiş SANA Klasik
- 120 gr ceviz
- 750 ml süt
- 2 su bardağı toz şeker
- 1/5 adet vanilya çubuğu veya 1 paket şekerli vanilin
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Talimatlar
- Sütü, şekeri ve vanilyayı bir tencerede karıştırın. Şeker eriyinceye kadar ısıtın, sonra soğumaya bırakın.
- Kadayıf ve SANA Klasik’i harmanlayın, tüm kadayıf yağı çekene kadar işleme devam edin.
- Kadayıftan avuç içine sığacak parçalar alın, içlerine arzu ettiğiniz miktarda ufalanmış cevizler koyup yuvarlayın.
- Yuvarlanan kadayıfları bir fırın kabına dizin. 170 C derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
- Fırından çıkan sıcak kadayıfa soğuk süt şerbetini dökün ve buzdolabında bekleterek soğutun.
- Arzuya göre ekstra soğuk sütle, dondurmayla ya da üstüne serpeceğiniz nar taneleriyle birlikte servis edebilirsiniz.