Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Sütlü Cevizli Kadayıf

  • Pişirme süresi25 dk
  • Hazırlık zamanı40 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 4
recipe image Sütlü Cevizli Kadayıf

Malzemeler

  • 500 gr çiğ kadayıf
  • 150 gr eritilmiş SANA Klasik
  • 120 gr ceviz
  • 750 ml süt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1/5 adet vanilya çubuğu veya 1 paket şekerli vanilin
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Sütü, şekeri ve vanilyayı bir tencerede karıştırın. Şeker eriyinceye kadar ısıtın, sonra soğumaya bırakın.
  2. Kadayıf ve SANA Klasik’i harmanlayın, tüm kadayıf yağı çekene kadar işleme devam edin.
  3. Kadayıftan avuç içine sığacak parçalar alın, içlerine arzu ettiğiniz miktarda ufalanmış cevizler koyup yuvarlayın.
  4. Yuvarlanan kadayıfları bir fırın kabına dizin. 170 C derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
  5. Fırından çıkan sıcak kadayıfa soğuk süt şerbetini dökün ve buzdolabında bekleterek soğutun.
  6. Arzuya göre ekstra soğuk sütle, dondurmayla ya da üstüne serpeceğiniz nar taneleriyle birlikte servis edebilirsiniz.