Susamlı Kaşarlı Yumurta
- 30 dk
Hazırlık zamanı20 dk
PorsiyonKaç kişilik 3

Malzemeler
- 40 gr SANA Tereyağı Lezzeti
- 2 yemek kaşığı susam
- 3 adet yumurta
- 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
- tuz
- karabiber
- 1 yemek kaşığı SANA Tereyağı Lezzeti
- 1 adet yeşil çarliston biber
- 2 diş sarımsak
- 1 adet iri domates
- tuz
- karabiber
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Talimatlar
- SANA Tereyağı Lezzeti’ni bir tavaya alarak eritin.
- Susamları ekleyip renk alana kadar kavurun.
- Kavrulmuş susamların üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin ve yumurtaları kırın.
- Tuz ve karabiber ekleyerek yumurtalar istediğiniz kıvama gelene kadar pişirin.
- Ayrı bir tavada SANA Tereyağı Lezzet’ni eritin.
- Domatesleri ve biberleri küp küp doğrayın, sarımsakları ince ince kıyın.
- Malzemeleri tavaya alıp domatesler yumuşayana kadar pişirin. Tuz ve karabiber ekleyin. Arzu ederseniz farklı baharatlar ilave edebilirsiniz. (Zerdeçal, nane veya kekik gibi)
- Susamlı yumurtayı, domates sosunu yanına ekleyerek , roka ve bebek domates ile süsleyerek servis edin.