use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Köz Patlıcanlı Börek

  • 40 dk
  • Hazırlık zamanı10 dk
  • 8
recipe image Köz Patlıcanlı Börek

Malzemeler

  • 250 gr Sana Klasik
  • 1 çay bardağı kuş üzümü
  • 4 adet közlenmiş patlıcan
  • 5 adet yufka
  • 1 şişe soda
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yumurta (iç harcı için)
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yumurta (üzeri için)
  • Susam

      Talimatlar

      1. İç harcı hazırlamak için kuş üzümlerini ılık suda bekletin ve sonra iyice süzün.
      2. Ardından közlenmiş patlıcanları, tuz, karabiber ve kavrulmuş soğanı birleştirip soğumaları için bir kenara bırakın.
      3. Ayrı bir kap içinde süt, soda ve eritilmiş Sana Klasik’i karıştırın.
      4. Yufkaları açın ve her birinin içine önce süt - soda karışımından sürün, sonra iç malzemeyi ekleyip rulo şeklinde sarın. Gül böreği olacak şekilde tepsinin ortasına yerleştirin kalan yufkaları da aynı şekilde etrafına sarın.
      5. Üzerine bir yumurta sarısı sürün ve susam serpin.
      6. 180 derece ayarda önceden ısıtılmış fırında kontrollü olarak yaklaşık 30 dakika boyunca pişirin.
      7. Afiyet olsun!

      Köz Patlıcanlı Börek