use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Çıtır Pastırmalı Kuymak

  • 30 dk
  • Hazırlık zamanı10 dk
  • 3
recipe image Çıtır Pastırmalı Kuymak

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı SANA Tereyağı Lezzeti
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı ince dilimlenmiş kolot peyniri, çeçil peyniri veya dil peyniri
  • tuz
  • karabiber
ÇITIR PASTIRMA İÇİN
  • 8 dilim pastırma
  • 2 yemek kaşığı SANA Tereyağı Lezzeti

      Talimatlar

      1. SANA Tereyağı Lezzeti’ni büyükçe bir tavada eritin.
      2. Eriyen yağa mısır unu ekleyin, bir çırpıcı ile sürekli karıştırarak kavurun.
      3. Mısır ununun kokusu çıkmaya başladığında ve rengi koyulaştığında soğuk su ilave ederek sürekli karıştırmaya devam edin.
      4. Son olarak peynir ve baharatı ekleyin. Peyniri eriterek kuymak kaynayana kadar pişirin.
      5. Ayrı bir tavada SANA Terayağı Lezzeti’ni eritin ve üzerine ince kıyılmış pastırmaları ekleyip çıtırlaşana kadar kavurun.
      6. Kuymağın üzerine çıtır pastırmaları ilave edin, ocaktan alır almaz pişirdiğiniz tavanın içinde servis edin.
      7. Küp küp kestiğiniz ekmek dilimlerini SANA Tereyağı Lezzeti ile kızartarak ve kıyılmış maydanoz ile süsleyerek kuymağınızın yanında servis edebilirsiniz.