Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Çikolata balonunda carte d'or kupu

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı15 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 6
recipe image Çikolata balonunda carte d'or kupu

Malzemeler

  • 6 adet Balon
  • 300 gr Bitter çikolata
  • 1 çorba kaşığı Sana Klasik
  • 6 top Vişneli Carte d'Or
  • 6 top Kaymaklı Carte d'Or
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Balonları çikolata kuplarını istediğiniz büyüklükte şişirip ağzını bağlayın ve balonları yıkayın.
  2. Çikolatayı oda sıcaklığında sert ve parlak tutabilmemiz için temperleme işleminden geçirmemiz gerekecek, bunun için çikolatanın hepsini doğrayıp, sadece üçte ikisini benmari yöntemiyle eritiyoruz.
  3. Eriyen çikolatamıza kalan çikolata parçacıklarını ekleyip çikolatanın derecesini bir anda düşürüyoruz, böylece çikolatamız temperlenmiş oluyor.
  4. Şişirdiğimiz balonların çikolatayla kaplanacak kısımlarına azıcık margarin sürüp benmaride tuttuğumuz çikolataya batırıp, yağlı kağıt üzerine dik şekilde koyuyoruz.
  5. Oda sıcaklığında yarım saat sonra donan çikolata kuplarımızı balonla sınırına yavaşça basarak balondan ayırıyoruz.
  6. İki parmağımız arasında tuttuğumuz balonun aniden patlamaması için makasla kesip havasını indirdikten sonra çikolata kasemizden ayırıyoruz.
  7. Çikolata kasemizin içine bir top Vişneli Carte d’Or, bir top Kaymaklı Carte d’Or koyarak taze dağ meyveleri ile servis ediyoruz.