Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Antep fıstıklı ve zencefillli kek

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı
  • PorsiyonKaç kişilik 6
recipe image Antep fıstıklı ve zencefillli kek

Malzemeler

  • 100g Sana Hamur İşi
  • 200g şeker
  • 4 yumurta
  • 1 sade yoğurt (125ml)
  • 1 limon rendesi
  • Yarım yemek kaşığı toz zencefil
  • 150g un
  • 1 yemek kaşığı maya
  • 100g tuzsuz antep fıstığı
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Fırını 180 derecede önceden ısıtın.
  2. Sana Hamurişi ve şekeri pürüzsüz olana kadar mikserde çırpın.
  3. Çırparken yumurtaları, tek tek ekleyin. Sonra yoğurt. limon kabuğu rendesi ve zencefili ekleyin.
  4. Unu ve mayayı ve antep fıstıklarının yarısını karışıma ekleyin.
  5. İyice yağlanmış yuvarlak (24 cm çaplı) bir pişirme kabında 30 dak. pişirin.
  6. Kalan antep fıstıklarıyla servis yapın