Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Zeytinli Ekmek

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı30 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 4
recipe image Zeytinli Ekmek

Malzemeler

  • 1 su bardağı kaşar peynir
  • 2 adet patates
  • 10 adet siyah zeytin
  • 3 Su Bardağı Un
  • 2 adet Yumurta
  • Yarım su bardağı Süt
  • 3 diş sarımsak
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Tuz ve karabiber
  • Haşhaş
  • Sana Kase
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın.
  2. Patatesin kabuklarını soyup, rendeleyin. Rendelenen patateslerin kararmaması için su dolu bir kâsede bekletip, kullanmadan hemen önce suyunu sıkıp, iyice sıkın.
  3. Geniş bir kabın içine unu ve kabartma tozunu ekleyin.
  4. Elenmiş malzemenin içine doğranmış zeytinleri ve rendelenmişve suyu sıkılmış patatesleri ekleyin.
  5. Peyniri rendeleyin. En son olarak harcın içine yumurtayı, sütü, kekiği, tuzu, kırmızı pul biber karabiberi ekleyip yoğurun.
  6. Hamuru eşit bezelere ayırıp yuvarlayın.
  7. Ekmekleri Sıvı sana ile yağlanmış tepsiye veya ısıya dayanıklı fırın kalıbına koyup, üzerine Sana Kase sürdükten sonra en son olarak haşhaş serpin.
  8. Önceden 185ºC ısıttığınız fırında 35-40 dakika pişirip, sıcak olarak servis edin.