Karamelize Armut ve İsli Çerkez Peynirli Dilimler
50 dk
Hazırlık zamanı30 dk
6

Malzemeler
-
1/2 adet tam buğday, kepekli veya sade baget ekmek
-
4 adet şeker armut
-
2 yemek kaşığı/40 gr SANA Ekmeküstü
-
2 yemek kaşığı esmer şeker
-
2 yemek kaşığı krema
-
100 gr isli Çerkez peyniri veya Rokfor peyniri
-
Ekmeklerin üzerine sürmek için 30 gr SANA Ekmeküstü
-
Tuz
-
Karabiber
Talimatlar
-
Baget ekmeği 1 cm inceliğinde dilimleyin. 170 C derece fırında kızartın, sıcakken bir bıçak yardımı ile üzerine SANA Ekmeküstü sürün.
-
Bir tavada SANA Ekmeküstü’nü eritin, içerisine esmer şeker ekleyip şekerin erimesi sağlayın. Kaynayınca üzerine krema ilave edin.
-
Armutları boylamasına 2 cm kalınlığında ince uzun dilimleyin. Dilimlenmiş armutları, hazırladığınız karamel içerisinde yumuşayana kadar bir maşa yardımı ile kavurun ve ocaktan alın.
-
Karışımın içine küp doğranmış peynir, tuz ve karabiberi ekleyip soğumaya bırakın.
-
Hazırladığınız bu karışımı ekmek dilimlerinin üzerine bir kaşık yardımı ile yerleştirin.
-
Bebek domates ve roka ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
SANA EKMEKÜSTÜ İLE KARAMELİZE ARMUT VE İSLİ ÇERKEZ PEYNİRLİ DİLİMLER