Karamelize Armut ve İsli Çerkez Peynirli Dilimler
- 50 dk
Hazırlık zamanı30 dk
PorsiyonKaç kişilik 6

Malzemeler
- 1/2 adet tam buğday, kepekli veya sade baget ekmek
- 4 adet şeker armut
- 2 yemek kaşığı/40 gr SANA Ekmeküstü
- 2 yemek kaşığı esmer şeker
- 2 yemek kaşığı krema
- 100 gr isli Çerkez peyniri veya Rokfor peyniri
- Ekmeklerin üzerine sürmek için 30 gr SANA Ekmeküstü
- Tuz
- Karabiber
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Talimatlar
- Baget ekmeği 1 cm inceliğinde dilimleyin. 170 C derece fırında kızartın, sıcakken bir bıçak yardımı ile üzerine SANA Ekmeküstü sürün.
- Bir tavada SANA Ekmeküstü’nü eritin, içerisine esmer şeker ekleyip şekerin erimesi sağlayın. Kaynayınca üzerine krema ilave edin.
- Armutları boylamasına 2 cm kalınlığında ince uzun dilimleyin. Dilimlenmiş armutları, hazırladığınız karamel içerisinde yumuşayana kadar bir maşa yardımı ile kavurun ve ocaktan alın.
- Karışımın içine küp doğranmış peynir, tuz ve karabiberi ekleyip soğumaya bırakın.
- Hazırladığınız bu karışımı ekmek dilimlerinin üzerine bir kaşık yardımı ile yerleştirin.
- Bebek domates ve roka ile süsleyerek servis edebilirsiniz.