Ispanaklı Gül Mantısı
- 1 saat 50 dk
Hazırlık zamanı1 saat 30 dk
PorsiyonKaç kişilik 6

Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı su
- 3,5 su bardağı un
- Tuz, karabiber
- 500 gr ıspanak
- 100 gr lor peyniri
- 1 Adet rendelenmiş kuru soğan
- Kırmızı pul biber
- 1 yemek kaşığı mavi haşhaş
- 2 diş sarımsak
- 2 diş sarımsak
- Bir kase yoğurt
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı ufalanmış kuru reyhan
- 2 adet orta boy domates
- 60 gr SANA Tereyağı Lezzeti
- 3 diş sarımsak
- tuz
- karabiber
- 1 su bardağı su
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Talimatlar
- Mantı hamuru için bir bardak su, bir yumurta ve tuzu bir kaseye alın ve iyice çırpın.
- Unu ilave ederek ele yapışmayacak, sert bir hamur elde edin. Üzerini streç film ile kapatarak dinlenmeye bırakın.
- İç harcı için SANA Tereyağı Lezzeti'ni bir tavaya alarak eritin. İnce kıyılmış soğanı ve sarımsağı kavurun, üzerine yıkanmış ve kıyılmış ıspanakları ilave ederek ıspanaklar suyunu çekene kadar kavurun.
- İnce doğranmış sarımsak, tuz, karabiber, kırmızı biber, lor ve mavi haşhaşı ekleyerek iç harcı soğumaya bırakın.
- Bir merdane yardımı ile hamuru incecik açın ve bir çay bardağı ile yuvarlaklar kesin. Kestiğiniz dört adet yuvarlak parçayı yan yana birbirinin üzerine gelecek şekilde dizin.
- Üzerine ıspanaklı harçtan koyun ve yuvarlayarak gül şeklini verin.
- Ayrı bir tavada doğranmış domates, SANA Tereyağı Lezzeti, ince kıyılmış sarımsak, tuz ve karabiberi kavurun. Suyunu çekince 1 su bardağı su ekleyerek 10 dakika pişirin
- Bir fırın tepsisine domates sosunu dökün.
- Üzerine gül şeklini verdiğiniz mantıları dizin.
- 180 C derece ısıtılmış fırında domates suyu kaynayana dek üzeri açık, ardından bir yağlı kağıtla sarılı şekilde pişirin.
- Mantılar suyunu çekince fırından alın.
- Bir kasede yoğurt, sarımsak, reyhan ve tuzu çırpın.
- Mantıları servis kasesine alıp ortalarına sarımsaklı yoğurt ekleyerek servis edin.