Fındıklı ve Elmalı Çıtır Baklava
Hazırlık zamanı10 dk
10

Malzemeler
- 1 paket Sana Klasik
- 1 paket baklava yufkası
- 4 adet elma
- 300 gram fındık içi
- 500 gram toz şeker
- 1,5 litre su
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
Talimatlar
- Elmaları rendeleyin ve bir tavada rendelenmiş elmaları, 200 gram toz şeker ve bir tatlı kaşığı tarçını ekleyerek pişirin. Ayrıca içine fındıkları da ekleyip karıştırın.
- Sana Klasik’i eritin. Baklava hamurlarını iki kat olarak üst üste koyun ve aralarına erittiğiniz Sana Klasik’i ile fırça yardımıyla sürün.
- İnce uzun şeritler halinde yufkayı kesin. Muska börek şeklinde iç harcı yerleştirip sarın.
- 180 derecede yaklaşık 15 dakika boyunca fırında pişirin. Özellikle çıtır olmaları önemlidir.
- Sonrasında su ve şekeri eriterek şerbet hazırlayın. Fırından çıkan elmalı çıtır baklavaları şerbete batırın.
- Üzerine fındık serpip servis edebilirsiniz.
- Afiyet olsun!




