Fındıklı ve Elmalı Çıtır Baklava
25 dk
Hazırlık zamanı10 dk
10
Malzemeler
-
1 paket Sana Klasik
-
1 paket baklava yufkası
-
4 adet elma
-
300 gram fındık içi
-
500 gram toz şeker
-
1,5 litre su
-
1 tatlı kaşığı toz tarçın
Talimatlar
-
Elmaları rendeleyin ve bir tavada rendelenmiş elmaları, 200 gram toz şeker ve bir tatlı kaşığı tarçını ekleyerek pişirin. Ayrıca içine fındıkları da ekleyip karıştırın.
-
Sana Klasik’i eritin. Baklava hamurlarını iki kat olarak üst üste koyun ve aralarına erittiğiniz Sana Klasik’i ile fırça yardımıyla sürün.
-
İnce uzun şeritler halinde yufkayı kesin. Muska börek şeklinde iç harcı yerleştirip sarın.
-
180 derecede yaklaşık 15 dakika boyunca fırında pişirin. Özellikle çıtır olmaları önemlidir.
-
Sonrasında su ve şekeri eriterek şerbet hazırlayın. Fırından çıkan elmalı çıtır baklavaları şerbete batırın.
-
Üzerine fındık serpip servis edebilirsiniz.
-
Afiyet olsun!