use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Fındıklı ve Elmalı Çıtır Baklava

  • 25 dk
  • Hazırlık zamanı10 dk
  • 10
recipe image Fındıklı ve Elmalı Çıtır Baklava

Malzemeler

  • 1 paket Sana Klasik
  • 1 paket baklava yufkası
  • 4 adet elma
  • 300 gram fındık içi
  • 500 gram toz şeker
  • 1,5 litre su
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın

      Talimatlar

      1. Elmaları rendeleyin ve bir tavada rendelenmiş elmaları, 200 gram toz şeker ve bir tatlı kaşığı tarçını ekleyerek pişirin. Ayrıca içine fındıkları da ekleyip karıştırın.
      2. Sana Klasik’i eritin. Baklava hamurlarını iki kat olarak üst üste koyun ve aralarına erittiğiniz Sana Klasik’i ile fırça yardımıyla sürün.
      3. İnce uzun şeritler halinde yufkayı kesin. Muska börek şeklinde iç harcı yerleştirip sarın.
      4. 180 derecede yaklaşık 15 dakika boyunca fırında pişirin. Özellikle çıtır olmaları önemlidir.
      5. Sonrasında su ve şekeri eriterek şerbet hazırlayın. Fırından çıkan elmalı çıtır baklavaları şerbete batırın.
      6. Üzerine fındık serpip servis edebilirsiniz.
      7. Afiyet olsun!