Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Zeytinli biberiyeli ekmek

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı30 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 5
recipe image Zeytinli biberiyeli ekmek

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı Sana Tereyağ Lezzeti
  • 2 su bardağı un
  • 10 gr yaş maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 dal taze biberiye (yaprakları kıyılmıs)
  • 20 adet siyah zeytin (çekirdeği çıkarılmış)
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Derin bir kabın içine unu bir süzgeç yardımıyla eleyin. Elenmiş unun ortasına yaş mayayı, Sana Tereyağ Lezzetini ve az su koyarak , parmaklarınızın uç kısmıyla
  2. malzemeleri birbirine karıştırın. Kabın üzerini temiz bir bez ile örtüp, 30 dakika ılık bir ortamda bekleterek mayanın kabarmasını sağlayın.
  3. Beklettiğimiz mayalı hamurun içine kalan diğer malzemeleri ekleyerek un lanmış bir tezgah üzerinde veya hamur karıştırma mikserinde hamur kıvamına gelene kadar yoğurun veya karıştırın.
  4. Ekmek kalıbını Sana Tereyağ Lezzeti ile yağlayın. Dinlemiş hamuru 2 veya 3 defa daha hafifçe yoğurduktan sonra kalıbın içine yerleştirin.
  5. Önceden ısıtılmış 170 C fırında yaklaşık 40- 45 dakika pişirin.
  6. Fırında çıkardıktan sonra kalıbın içinde yaklaşık 10 dakika bekletip, ekmeği kalıptan çıkarın. Zeytinli biberiyeli ekmeğinizi dilimleyip Sana Tereyağ Lezzeti kase ile birlikte servis edin.