Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Yufkalı Sıcak Nohut Ezmesi

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı30 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 5
recipe image Yufkalı Sıcak Nohut Ezmesi

Malzemeler

  • 2 su bardağı nohut
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı Sana Kase
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Tuz ve karabiber
  • 1 adet yufka
  • Yufka
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Nohutları bir gece önceden ıslatıp, ıslattığınız su ile haşlayın. Nohutları haşlarken tuz eklemeyin. Haşlanmış nohutların kabuklarını ayıklayıp ezin.
  2. Sarımsakları ayıklayıp kıyın.
  3. Yayvan bir tencereye ezilmiş nohutu ve tahini koyup bir taşım karıştırarak kavurun.
  4. Daha sonra içine kıyılmış sarımsakları, kuru naneyi, tuz ve karabiberi ekleyip kavurmaya devam edin.
  5. Son olarak içine 3 yemek kaşığı Sana Kase bekleyin ve karıştırın ve bir servis tabağına alın.
  6. Yufkayı ikiye sonra yine ikiye katlayıp üçgenler katlı kenarlarını kesin. Daha sonra yufkayı 2 parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Kesilen yufkaları sonra üst üste koyup, küçük dikdörtgenler halinde kesin. (üçgen veya değişik şekilde olabilir.)
  7. Yufkaları kızgın yağda kızartıp fazla yağını almak için kağıt havlu serdiğiniz bir tabağa alın.
  8. Servis tabağına aldığınız sıcak nohut ezmesiyle kızarmış yufkaları sıcak olarak birlikte servis edin.